Naturella Logo

Naturella LogoNaturella is een lijn maandverbanden voor dames op basis van natuurlijke katoenvezels geïmpregneerd met plantaardige stoffen. Het merk werd ongeveer 20 jaar geleden opgericht in Mexico. Het is momenteel eigendom van de wereldberoemde Procter & Gamble Company met hoofdkantoor in Cincinnati, Ohio.

Betekenis en geschiedenis

Logo Naturella

De ontwerpers presenteerden het logo zodra het merk opkwam toen het product op de markt kwam. Ze namen het concept van natuurlijkheid weerspiegeld in de naam als basis en de toevoeging van kamille-extract. De ontwikkelaars probeerden ook weg te komen van het standaardidee van dergelijke producten, die meestal worden gedomineerd door roze of rode tinten met een vrouwelijk thema. Hierdoor bleek de merknaam zeer succesvol te zijn en is deze gedurende het bestaan ​​van de lijn niet veranderd.

Het onderscheidende symbool van het merk is de klassieke kamille. Het wordt gesegmenteerd gepresenteerd, slechts in de helft van de bloeiwijze en bevindt zich boven de merknaam, precies in het midden — nabij de letters «u» en «r». De bloem wordt traditioneel afgebeeld met een geel centrum en witte ovale bloembladen. Ze hebben een lichte schaduw naar de basis. Het woord «Naturella» is horizontaal geplaatst, maar lichtjes diagonaal naar boven gekanteld.

Logo lettertype en kleuren

Naturella Logo

De inscriptie is gemaakt in een kalligrafisch schrift zonder cursief. In plaats van de hoofdletter «n» is er een kleine letter, de «t» heeft een golvende dwarsbalk en de letters «ll» hebben een gebogen vorm. Het palet van het logo bestaat uit een combinatie van geel, wit en groen in twee tinten: donker voor tekst, licht voor achtergrond.