Nashville Predators Logo

Nashville Predators LogoDe Nashville Predators is een Amerikaans team van professionele ijshockeyspelers gevestigd in Nashville, Tennessee. Ze is lid van de National Hockey League en speelt voor de Central Division, waar ze de Western Conference vertegenwoordigt. De club werd opgericht in 1998 dankzij de uitbreiding van de franchise die werd verleend aan zakenman Craig Leipold. In 2008 ging het eigendom ervan over op een lokale groep managers. Het is nu eigendom van Predators Holdings LLC. Het team staat onder leiding van David Poile en wordt gecoacht door John Hynes.

Geschiedenis en betekenis

Nashville Predators Logo Geschiedenis

Het unieke logo van de hockeyspelers uit Nashville verscheen voor de formatie van de ploeg. In eerste instantie was de keuze tussen de landsymboliek, waarmee de regio nauw verbonden is, en de hond die in de stad te vinden is. Feit is dat in 1971, tijdens de werkzaamheden, bouwers een prehistorische grot in het centrum hebben opgegraven.

Als resultaat van het leggen van de fundering van een van de gebouwen, groeven ze een bot en een hoektand in de grond. Na onderzoek bleek dat beide fragmenten tot een sabeltandtijger behoren: een poot en een tand van negen centimeter lang behoren toe aan een dier dat ongeveer 80 duizend jaar geleden in deze delen leefde.

De atleten besloten om het beeld van een roofdier als basis voor het embleem te nemen. Ten eerste is het de belangrijkste attractie van Nashville en heeft het een exacte link naar de plaats waar de club werd opgericht. Ten tweede onderscheidt hij zich door een formidabele instelling, wilde natuur, snelheid, fysiek uithoudingsvermogen en bereidheid om aan te vallen. Ten derde ziet het er indrukwekkend uit, dus het ziet er goed uit op hockey-parafernalia.

Het meest merkwaardige aan de geschiedenis van het embleem van Nashville Predators is dat het niet na, maar vóór de vorming van het team verscheen. Bij ontvangst van de franchise in 1997 presenteerde het management onmiddellijk een logo dat er volkomen ongebruikelijk uitzag voor hockeysymbolen. Een zeskleurige tijger met een scherpe hoektand viel op in het ijsthema. Maar toch bleef hij, op aandringen van de eigenaren, op het logo.

Maar voor het tekstgedeelte (de naam van de club) werd besloten om een ​​keuze te bieden aan buurtbewoners. In korte tijd kreeg de club bijna 75 opties, waarvan er drie werden gestemd: Attack, Fury, Ice Tigers. De ene was geliefd bij de fans, de andere bij de hockeyspelers en de derde bij de eigenaren. Uiteindelijk kwam Craig Leipold met een vierde versie, die op geen enkel bezwaar stuitte. Dus de inscriptie «Predators» verscheen op de attributen.

Tijdens het bestaan ​​van de franchise had het slechts twee logo’s: het eerste en het voltooide een. De auteur van de eerste versie was de plaatselijke ontwerpstudio JDK Design. Ze bedacht het beeld, het uiterlijk en het palet.

1998 — 2011

Nashville Predators Logo 1998-2011

Het eerste embleem was moeilijk visueel waar te nemen vanwege het grote aantal kleuren. Het toont, in profiel, het hoofd van een oude sabeltandtijger met een open mond, waaruit krachtige, scherpe en lange tanden staken. De oren van het dier worden ingedrukt, het oog wordt vernauwd, de schoft wordt rechtgetrokken en naar voren gericht. Het beeld van het dier is opgebouwd uit klauwachtige streken en strakke lijnen. Het hoofd heeft een dubbele rand — blauw en geel.

2011 — heden

Nashville Predators Logo 2011-vandaag

Na het herontwerp werd het kleurenpalet van het logo vereenvoudigd: de kunstenaars lieten slechts drie kleuren over in plaats van zes. Bovendien voegden ze meer specificiteit toe aan de pupil: het oog werd helder, precies en goed gedefinieerd. Ze verwijderden ook veel kleine details, waardoor het gemakkelijker werd om de hockeysymbolen waar te nemen.

Logo lettertype en kleuren

Nashville Predators Logo

De belangrijkste focus van het logo ligt op het grafische gedeelte, omdat het direct verband houdt met de geschiedenis van Nashville en het erfgoed weerspiegelt. Tijdens bouwwerkzaamheden aan een van de meest grandioze architectonische locaties van de stad (de UBS-toren) ontdekte een team van arbeiders het skelet van een onbekend dier. Het bleek een sabeltandtijger te zijn genaamd Smilodon Floridius die ongeveer 80.000-11.500 jaar geleden op aarde leefde, vóór het tijdperk van het vroege Antropoceen. Omdat de naam van de club idealiter het thema van het roofdier weergalmde, werd besloten om dit beeld te kiezen — agressief, beangstigend en gedenkwaardig.

Vroege versies van het tekstteken gebruikten het lettertype Interdiction van Daniel Zadorozny. Maar omdat de letters onleesbaar waren, veranderde het team het lettertype in 2011. De uitgebalanceerde verhouding van rondingen en decoratieve elementen ziet er nu harmonieus uit in combinatie met het uiterlijk van het hoofdembleem. Alle letters zijn hoofdletters, gehakt.

Het debuutlogo bestond uit zes kleuren: rood, wit, geel, blauw, zilver en donkergrijs. De huidige versie bevat slechts drie kleuren die zijn overgebleven na het herontwerp van 2011. Dit zijn mosterd (# ffb915), wit (# ffffff) en donkerblauw (# 011840).