Dallas Stars Logo

  Dallas Stars Logo

  De Dallas Stars is een Amerikaans professioneel ijshockeyteam dat in 1967 verscheen in Bloomington, Minnesota. Ze is momenteel gevestigd in Dallas, Texas en neemt deel aan de thuisarena van het American Airlines Center. Atleten maken deel uit van de National Hockey League en spelen in de Central Division, waar ze de Western Conference vertegenwoordigen.

  Betekenis en geschiedenis

  Dallas Stars Logo Geschiedenis

  Wat is Dallas Stars?

  Dit is een team van professionele ijshockeyspelers gevestigd in de stad Dallas. Ze vertegenwoordigt de Western Conference en maakt deel uit van de Central Division en dient in de NHL. De club werd opgericht in 1967 als onderdeel van de uitbreiding van de franchise. Hij is de eigenaar van een aantal hoge onderscheidingen: twee presidentiële trofeeën, acht titels in de divisie, enzovoort.

  Deze club had meerdere namen en daardoor veel emblemen. Dit feit wordt voornamelijk geassocieerd met verhuizingen, die zowel de carrièregroei als de symboliek hebben beïnvloed. En de geschiedenis van het team begon halverwege de jaren 60 van de vorige eeuw – tijdens de uitbreiding van de NHL-franchise.

  Het waren oorspronkelijk de Minnesota North Stars. Enige tijd later (vóór de opening van het seizoen 1978-1979) werkten de atleten samen met Cleveland Barons om gezamenlijk financiële moeilijkheden te overwinnen. Maar daarvoor kregen ze officiële toestemming van de competitie en bijgewerkte symbolen.

  Nadat ze tot 1993-1994 in deze line-up hadden gespeeld, verhuisden de hockeyers uiteindelijk naar Dallas, Texas. Het was toen dat ze hun naam veranderden in Dallas Stars, als een indicatie van een nieuwe basis, aangezien niets anders hen met Minnesota verbond. Dus in de loop van de jaren van zijn bestaan ​​heeft de franchise verschillende logo’s gehad, die elk het einde van het ene sporttijdperk en het begin van een ander betekenden.

  1967 – 1985

  Minnesota North Stars Logo 1967-1985

  Het debuutembleem speelt grafisch twee woorden uit de teamnaam: “North” en “Stars”. De eerste wordt weergegeven als een hoofdletter “N”, de tweede heeft de vorm van een ster. Linksboven in de brief staat een serif die ver buiten de grenzen van het geschreven teken valt. Aan de rechterkant is er een pijl die naar boven wijst en het tweede been vervangt. Een even vijfpuntige ster bevindt zich erboven. Alle elementen zijn getekend in een cirkel met een brede groene streep. Dezelfde kleur “N” en de rand van de gele ster met vijf stralen.

  1985 – 1991

  Minnesota North Stars Logo 1985-1991

  Het tweede Minnesota North Stars-logo verschilt in volume van de debuutversie. Het 3D-effect wordt gecreëerd door geïmproviseerde schaduwen – strepen die evenwijdig lopen aan de benen van de letter. Extra lijnen zijn omlijnd langs de rand, wat een element van nauwkeurigheid en precieze geometrie introduceert. De ster met langwerpige onderste stralen is gescheiden van de pijl en naar rechts verheven boven “N”. De ontwerpers hebben de cirkel in deze versie verwijderd, waardoor er alleen een witte achtergrond overblijft.

  1991 – 1993

  Minnesota North Stars Logo 1991-1993

  Voordat het team naar een nieuwe locatie verhuisde, herzag het team de symboliek en koos voor een ster. De reden is praktisch, aangezien de steden in de naam veranderen, maar “Stars” blijft. Daarom veranderde het management van de hockeyclub de verhouding tussen afbeeldingen en tekst. De ster is nu veel groter dan het woord, geplaatst op de rechter en linker balken, en het middelste segment vervangt de letter “A”. Het groen blijft hetzelfde en het geel wordt versterkt tot goud.

  1993 – 1994

  Dallas Stars Logo 1993-1994

  Het eerste seizoen op de nieuwe basis speelden de atleten onder hun oude logo door er simpelweg de stadsnaam “Dallas” aan toe te voegen. De inscriptie was in twee delen verdeeld en rechts en links van de bovenste balk, boven het woord “Stars” geplaatst.

  1994 – 2013

  Dallas Stars Logo 1994-2013

  Vóór het volgende seizoen in Dallas besloot de verhuisde franchise om de symboliek enigszins aan te passen zodat deze verschilt van het vorige. Er werd besloten om zich te concentreren op de kleur, waarvoor de ontwikkelaars de tint groen hebben geïntensiveerd en er een donker palet aan hebben toegevoegd. De rest van het embleem blijft hetzelfde.

  2013 – heden

  Dallas Stars Logo 2013-vandaag

  Eind 2012 voerde het team een ​​radicaal herontwerp van het logo door om het te moderniseren en aan te passen aan verschillende media. Als resultaat werd op 4 juni 2013 een gewijzigde variant gepresenteerd: een zilverachtig afgeschuinde ster met een metallic zwarte “D” omlijnd in groen en grijs.

  Logo lettertype en kleuren

  Dallas Stars Logo

  Het huidige logo is samengesteld uit twee componenten: de klassieke vijfpuntige ster en de gestileerde letter “D”. Bovendien worden deze elementen gecombineerd en vormen ze één geheel. In feite worden niet één, maar twee sterren gebruikt – een interne en een externe. De eerste bestaat uit een alfabetisch teken en bevindt zich erachter, uitgaande met de uiteinden in verschillende richtingen. De tweede schetst de randen van het embleem en heeft nog een uitsteeksel – een scherpe hoek “D”. De stralen van de centrale ster zijn voorzien van schaduwen, dus visueel lijken ze driedimensionaal te zijn.

  Het logo maakt gebruik van hoofdletters met een lichte helling naar rechts. De letters in het woord “Dallas” zijn geometrisch, in “Stars” zijn ze meer afgerond, met gestroomlijnde binnenranden. Sans serif-lettertype, grotesk, uit de categorie Sans Serif.

  Toen de franchise zich in Minnesota bevond, waren de handelsmerkkleuren geel, goud en groen. Na de verhuizing naar Dallas verscheen grijs in de variant PMS 877. Maar de basisvarianten waren altijd groen PMS 3425 en zwart PMS Process Black.