Vegas Golden Knights Logo

  Vegas Golden Knights Logo

  Vegas Golden Knights is een relatief jonge hockeyclub van de NHL. Zijn eerste wedstrijd vond plaats tijdens het seizoen 2017-2018. Hij speelt thuiswedstrijden in de T-Mobile Arena. De huidige naam werd gekozen op 22 november 2016. Het is een eerbetoon aan de Army Black Knights-sportteams, die de Amerikaanse militaire academie vertegenwoordigen in intercollegiale competities. Deze beslissing werd genomen door Bill Foley, die 70% van de franchise bezit. In eerste instantie wilde hij zich concentreren op de Black Knights-variant, maar ambtenaren waren ertegen. De Vegas Knights-versie was ook niet geschikt, omdat de London Knights toen al bestonden.

  Betekenis en geschiedenis

  Vegas Golden Knights Logo Geschiedenis

  In tegenstelling tot veel andere clubs trekt Vegas Golden Knights geen parallellen tussen het logo en de mascotte. Zijn mascotte is tenslotte het hagedis Gila-monster, en het embleem toont voorspelbaar een ridderhelm. Het proces van het ontwikkelen van de sticker duurde lang. De eerste onofficiële versie verscheen in 2016, bijna zes maanden voordat de definitieve versie werd goedgekeurd.

  En het heeft niets te maken met wat we nu zien: de ontwerpers hebben destijds niet nagedacht over het thema van de ridders, aangezien het team nog geen echte naam had. Ze plaatsten gewoon de woorden “Vegas Hockey” in witte letters met uitgesneden hoeken naast het logo van de National Hockey League en kozen voor een effen zwarte achtergrond voor contrast.

  Het uiteindelijke embleem is heel anders dan het onofficiële origineel. Aangezien Vegas Golden Knights ten tijde van de oprichting al hun naam had gekregen, probeerden de artiesten deze te verslaan. Om dit te doen, trokken ze het belangrijkste onderdeel van een ridderpantser: een helm. Het wordt afgebeeld in een rechthoekig wapenschild met een scherpe basis en steekt er slechts een klein beetje uit.

  Het grafische teken van de hockeyclub is een weerspiegeling van het ridderthema, zoals aangegeven door de belangrijkste attributen van middeleeuwse krijgers: schild en helm. Het eerste element kan echter meer als heraldisch worden beschouwd, aangezien veel sportorganisaties het op hun logo’s gebruiken. Het middelpunt is dus de gladiatorenhelm. Volgens de ontwerpers geeft het perfect het gekozen concept weer, ziet het er behoorlijk serieus en beangstigend uit. Daarom begonnen ze het niet aan te vullen met inscripties of andere elementen, en kozen ze voor een laconiek ontwerp.

  Logo lettertype en kleuren

  Vegas Golden Knights Logo

  Op het eerste gezicht is er niets opmerkelijks in het embleem van het team: de helm op het schild lijkt een banale belichaming te zijn van de uitdrukking Vegas Golden Knights. Maar in werkelijkheid is alles veel dieper en symbolischer. Als je goed kijkt, zie je dat de voorkant van de helm een ​​“V” vormt. Er is duidelijk een verwijzing naar de geboorteplaats van de club, Las Vegas. “Las” werd met opzet weggelaten om de clubnaam niet te vervuilen met het vierde woord. Bovendien gebruiken de lokale bevolking zelf vaak een verkorte versie van Vegas.

  Als zodanig zijn er geen inscripties op het logo. De enige letter op het schild heeft grote schuine schreven. Het is volledig zwart en zichtbaar in de negatieve ruimte. De helm is op zijn beurt in twee kleuren geverfd: grijs en bleekgoud. Tegelijkertijd lijkt het erop dat het driedimensionaal is en naar voren wordt geduwd, dat wil zeggen dat het niet op het schild is getekend, maar er recht voor staat. Dit effect wordt gecreëerd door een succesvolle combinatie van veelkleurige vormen en lijnen.

  Logo Vegas Golden Knights

  Elke kleur die op het embleem aanwezig is, heeft zijn eigen verborgen betekenis. Een zwarte schaduw vormt bijvoorbeeld niet alleen de letter “V”, maar geeft het beeld ook diepte, creëert een gevoel van onzichtbare aanwezigheid. De stalen grijstint is een weerspiegeling van duurzaamheid en sterkte. Golden is op zijn beurt een directe verwijzing naar de teamnaam Vegas Golden Knights. Bovendien is het onlosmakelijk verbonden met de staat Nevada, waar al lange tijd goud wordt gewonnen.