St. Louis Blues Logo

  St. Louis Blues Logo

  St. Louis Blues is een Amerikaans professioneel ijshockeyteam dat in 1967 werd opgericht in St. Louis, Missouri. Ze maakt deel uit van de National Hockey League, is lid van de Central Division en is lid van de Western Conference. De club is ontstaan ​​als een van de NHL-uitbreidingsfranchises. Het is momenteel eigendom van SLB Acquisition Holdings LLC en wordt beheerd door General Manager Doug Armstrong.

  Betekenis en geschiedenis

  St. Louis Blues Logo Geschiedenis

  St. Louis is de voorloper van blues en jazz, muzikale genres die onlosmakelijk met deze stad verbonden zijn. Daarom leverde de vraag naar de naam van het team voor Sid Salomon Jr., die de franchise ontving, geen problemen op. Hij keurde onmiddellijk de zin “St. Louis Blues ”, gezien het een uitstekende optie is voor een zangminnende locatie.

  Er waren veel argumenten van zijn kant. Ten eerste behoort dit tot de regio waar het hockeyteam is gestationeerd. Ten tweede is het een verbinding met de legendarische artiesten en tradities van de stad. En ten derde is dit de naam van de beroemde compositie Saint Louis Blues, gecomponeerd door WC Handy in St. Louis, toen hij op een ochtend aan zijn geliefde dacht.

  Als gevolg hiervan was de keuze voor een symbolisch element voor het logo eenduidig: een gevleugelde blauwe noot. In de loop der jaren van het bestaan ​​van de club is het embleem zeven keer veranderd, maar het is altijd geassocieerd gebleven met het muzikale thema. Ondanks het herontwerp bracht het nauwkeurig de geografie van de atleten over.

  1967 – 1978

  St. Louis Blues Logo 1967-1978

  De debuutversie bevat slechts één element en is zuiver, nauwkeurig en ruim van betekenis. Ze staat volledig achter het concept van teamleiderschap: het weerspiegelen van de connectie met de stad van de blues waar de hele wereld over heeft gehoord.

  Het biljet is afgebeeld met een naar links wijzend been. Er zit een geïmproviseerde vleugel op – een teken van opstijgen, de haalbaarheid van hoge grenzen en het gemak van carrièregroei. Het bestaat uit vier verschillende soorten veren, netjes gerangschikt in lengte: de grootste is de bovenkant, de kortste is de onderkant. Het laatste element heeft “underpads” in de vorm van twee miniatuuruitsteeksels. Alle lijnen zijn recht, strikt, geverifieerd. Er is een gele omtrek langs de randen van het gekrulde logo.

  1978 – 1984

  St. Louis Blues Logo 1978-1984

  In 1978 besloot de club te veranderen. Als gevolg hiervan verscheen een cirkel op het embleem, waarin de legendarische notitie werd geplaatst. Het extra element is in dezelfde stijl ontworpen als het centrale stuk. De brede streep heeft een drievoudige rand door een combinatie van dunnere lijnen.

  In het bovenste deel van het veld, dat lijkt op zowel een vinylplaat als een puck, staat de inscriptie “St. Louis”, daaronder – “Blues”. Blauwe letters op een gele achtergrond zien er goed leesbaar uit. Ook de vleugel werd veranderd: de diepe holte aan het begin van de bovenste veer werd geel geverfd.

  1984 – 1987

  St. Louis Blues Logo 1984-1987

  Het logo van hockeyspelers bestond gedurende een zeer korte periode uit twee afzonderlijke delen: grafisch en verbaal. De eerste bevatte een muzieknoot, maar met een rode rand. De tweede bevond zich bovenaan en zag eruit als een halve boog van het woord “Blues”.

  1987 – 1989

  St. Louis Blues Logo 1987-1989

  Een jaar later keurde de administratie van de club een bijgewerkt embleem goed: de beroemde tweesnijdend gevleugelde noot. De ontwikkelaars verwijderden de bovenste inscriptie en lieten “St. Louis” achter op de eerste punt. Bovendien verhoogden ze het centrale detail in deze versie.

  1989 – 1998

  St. Louis Blues Logo 1989-1998

  In 1989 schakelde het team over op een logo met een verfijnde rode streep langs de omtrek. Het is al bijna tien jaar in gebruik.

  1998 – 1999

  St. Louis Blues Logo 1998-1999

  Na een ander herontwerp heeft de club de oude versie van het embleem teruggegeven, die nog steeds in gebruik is. De ontwikkelaars maakten de blauwe kleur donkerder, verwijderden de rode omtreklijn, verwijderden de “St. Louis” -belettering en slijpen het bovenste deel van het been. Daarnaast hebben we alle lijnen geslepen en egaal gemaakt.

  1999 – 2008

  St. Louis Blues Logo 1999-2008

  Met de komst van het millennium veranderde de tint van de buitenste randstrook muzikaal: hij werd veel donkerder.

  2008 – heden

  St. Louis Blues Logo 2008-vandaag

  In 2008 hebben de ontwerpers de gele kleur gecorrigeerd tot goud. Er waren geen andere wijzigingen.

  Logo lettertype en kleuren

  Logo St. Louis Blues

  Gedurende de jaren dat de franchise bestaat, werd een muzieknoot beschouwd als het leidende element van het logo. In de huidige versie is het enkelvoudig, bestaat uit een kop (ovaal), een kalm (een been dat naar links neigt) en een vlag (een vleugel met vier veren).

  Vroege versies gebruikten twee soorten lettertypen: gehakte schreefloze en aangepaste brede schreef. Alle letters waren in hoofdletters. In de huidige versie ontbreekt het tekstgedeelte.

  Het bedrijfspalet van het embleem wordt geassocieerd met de naam van de hockeyclub en de blues, dus blauw wordt als primordiaal beschouwd. Het veranderde van klassiek Oxford-blauw naar koningsblauw. Het logo is ook voorzien van wit en Spaans geel.