Minnesota Wild Logo

  Minnesota Wild Logo

  Minnesota Wild is een professioneel ijshockeyteam in de National Hockey League. Ze is lid van de Western Conference en concurreert met de Central Division. De club werd opgericht op 25 juni 1997 en is gevestigd in St. Paul, Minnesota, waar hij speelt in het thuisstadion van Xcel Energy Center. Het wordt erkend als de eerste NHL-franchise in de regio.

  Betekenis en geschiedenis

  Minnesota Wild Logo Geschiedenis

  Wat is Minnesota Wild?

  Minnesota Wild is een professionele hockeyclub uit Saint Paul, Minnesota. Hij neemt deel aan de NHL, vertegenwoordigt de Western Conference en neemt deel aan de Central Division. Het team leidt thuiswedstrijden in het Xcel Energy Center-stadion. Hoewel de franchise in 1997 werd opgericht, begon het later te spelen – pas in het seizoen 2000-2001.

  Ondanks het feit dat dit hockeyteam eind jaren 90 van de vorige eeuw verscheen, begon het veel later te concurreren. De atleten speelden hun eerste seizoen in 2000, daarom wordt het beschouwd als de datum van het officiële optreden van het team. Het is momenteel eigendom van Craig Leipold en wordt beheerd door Bill Guerin. Hockeyspelers worden tijdelijk getraind door Dean Evason.

  In feite is de franchise sinds het begin nergens heen gegaan en heeft het concept zelden herzien, wat tot uiting kwam in de merksymboliek. Dat wil zeggen, het embleem bleef nagenoeg ongewijzigd, met zeldzame uitzonderingen wanneer moderne aanpassing aan verschillende media vereist was. Goede zichtbaarheid, kunstzinnigheid en waarnemingsgemak zijn hun belangrijkste vereisten, weerspiegeld in de huidige versie van het logo. Over het algemeen heeft hij gedurende de hele periode van het bestaan ​​van de club het logo maar één keer opnieuw ontworpen.

  2000 – 2013

  Minnesota Wild Logo 2000-2013

  Tussen deze seizoenen gebruikte de franchise een debuutversie. Omdat het “Wild” heet en Minnesota rijk is aan bossen, was het embleem gebaseerd op een landschap met naaldbomen. Hoge sparren met driehoekige silhouetten benadrukken de scherpte van het karakter van de atleet en hun streven naar overwinning.

  Het logo is voorzien van ineengestrengelde bomen: onderaan groen, bovenaan rood. Ze zijn zo gecombineerd dat ze twee achtergrondruimten vormen: een karmozijnrode bergketen en een groen wild bos. Hoewel de elementen niet in kleur versmelten, vormen ze één beeld, waar alles onlosmakelijk met elkaar verbonden is.

  In feite is een logo een landschapstekening die dient als visueel bedrog, een illusie. Het lijkt een ronde gele maan te zijn, maar het is eigenlijk het oor van een beest. Boven is een heldere vallende ster te zien, maar het blijkt dat dit een dierenoog is. Je kijkt naar de weglopende beek in de verte, maar je realiseert je dat dit de gapende bek is van een roofdier.

  Camouflage is overal aanwezig – zelfs in de omtrek, aangezien het embleem het hoofd van een enorme beer toont met een middellange beige rand. Recht erboven staat de woordcombinatie “Minnesota Wild”, gemaakt in de vorm van een boog.

  2013 – heden

  Minnesota Wild Logo 2013-vandaag

  In 2013 werd het eerste en enige herontwerp van het logo uitgevoerd. Omdat de hockeyclub bij alles past: mysterie, originaliteit, kunstenaarschap en dubbele betekenis. Dit laatste betekent de aanwezigheid van diversiteit in de merksymboliek.

  Het eerste dat opvalt, is het landschap, als weerspiegeling van de uitgestrekte bossen van Minnesota. Maar de tweede is veel belangrijker: het contourelement in de vorm van een wild dier dat voorkomt in de plaatselijke sloppenwijken. Dit alles bleef ongewijzigd na de herziening van het logo. Alleen de inscriptie bovenaan verdween, omdat het team besloot zich op de tekening te concentreren door het hoofdsymbool – het hoofd van een boze beer – te vergroten.

  Logo lettertype en kleuren

  Minnesota Wild Logo

  Op het logo staat zowel een mooie bomenrij als een silhouet van een wild dier. De rol van het oog wordt gespeeld door de Poolster, die altijd helder in de lucht schijnt. Als erkenning voor de atleten is het een eerbetoon aan de hockeyclub Minnesota North Stars, die van Minnesota naar Dallas verhuisde en omgedoopt werd tot Dallas Stars. Bovendien weerspiegelt de ster op het embleem het motto van de atleten “L’Étoile du Nord”, wat zich uit het Frans vertaalt als “De ster van het noorden”. Dat wil zeggen, hun team is de enige ster in de noordelijke regio.

  Ondanks de stijl en opzichtigheid vinden experts het logo moeilijk en onbegrijpelijk voor Noord-Amerikaanse professionele sporten. Ze beweren dat achter de scherpe bomen, een ronde maan, een vijfpuntige ster met langwerpige stralen en een kronkelende stroom, de onbeschaamdheid van het team slecht zichtbaar is, overgebracht in de duistere contouren van een wild beest van een onbegrijpelijk ras.

  Logo Minnesota Wild

  In de moderne versie van het logo is er geen tekst, omdat de nadruk vooral op de afbeelding ligt. Maar in de vorige versie is er een inscriptie. Het werd uitgevoerd in het bovenste register met een gehakte groteske. Extra geschreven symbolen kunnen van verschillende aard zijn, inclusief handgeschreven met een lichte kanteling.

  De officiële kleuren van de franchise omvatten vier tinten: geel, goud (Minnesota Wheat and Harvest Gold), groen (Forest Green) en rood (Iron Range Red). Er is ook wit, dat als achtergrond dient.