Los Angeles Kings Logo

  Los Angeles Kings Logo

  De Los Angeles Kings spelen sinds 1967 in de National Hockey League, maar de geschiedenis begon nog eerder – in 1966, toen de Canadees-Amerikaanse zakenman Jack Kent Cooke de NHL-franchise ontving voor Los Angeles. De eigenaar koos de naam Kings en een goudpaars kleurenschema om de hoge status van het team te benadrukken.

  Betekenis en geschiedenis

  Los Angeles Kings Logo Geschiedenis

  Wat is Los Angeles Kings?

  Dit is een hockeyteam dat deel uitmaakt van de Western Conference. Ze speelt in de NHL, waar ze de Pacific Division vertegenwoordigt. De Los Angeles Kings werd opgericht in 1967 en is een van de zes clubs die gaan spelen als onderdeel van de uitbreiding van de National Hockey League. Zijn thuisstadion is het Staples Center.

  De Los Angeles Kings hebben een standaardbenadering van logo-ontwerp. Het gaat om het plaatsen van de volledige naam van de stad of de initialen ervan over de kroon, die in bijna elke versie van het clubbord terug te vinden is. De enige uitzondering was de versie 2002-2011, toen de ontwikkelaars alle inscripties eruit verwijderden.

  1967 – 1975

  Los Angeles Kings Logo 1967-1975

  Het team debuteerde in het seizoen 1967-1968. Paarse en gouden hockeytruien waren versierd met een embleem in de vorm van een rechthoekig schild met een scherpe basis. Binnenin het wapen was een kroon getekend, bestaande uit vele kleine details: cirkels, ovalen, kruisen en lijnen. Boven het symbool van koninklijke macht was het woord “KINGS”, en zelfs hoger – “LOS ANGELES”. De bijnaam van de club was geschreven in serif-type, met de onderste diagonale “K” -lijn licht gebogen. De stad werd genoemd in een standaard gehakt lettertype.

  1975 – 1987

  Los Angeles Kings Logo 1975-1987

  Acht seizoenen na een succesvolle start heeft het team het logo voor het eerst bijgewerkt. De belangrijkste wijzigingen zijn aangebracht in het woord “KINGS”: de ontwerpers hebben het vergroot, naar het midden verplaatst, de letters cursief gemaakt en omgeven door vele horizontale lijnen om een ​​gevoel van beweging te creëren. Ze werkten ook aan het lettertype voor de uitdrukking “Los Angeles”, verkleinde de kroon en verdikte zowel de omtrek van het schild – geel (binnen) en paars (buiten).

  1987 – 1988

  Los Angeles Kings Logo 1987-1988

  In het eenentwintigste seizoen introduceerde de hockeyclub een geheel nieuw embleem. Dit evenement viel samen met de overname van Wayne Gretzky. De ontwerpers hebben het palet van het logo aangepast aan het kleurenschema van een ander NHL-team, de Los Angeles Raiders. Als gevolg hiervan werd het schild donkergrijs en de inscripties en contouren zwart. Alleen de kroon werd niet aangetast door de modernisering: hij bleef hetzelfde paarsgeel als voorheen.

  1988 – 1998

  Los Angeles Kings Logo 1988-1998

  De paars-gele kroon duurde niet lang – een jaar later werd hij zwart en wit gemaakt. De wijzigingen hadden ook invloed op het schild: de ontwikkelaars kozen voor een lichtere grijstint en voegden een brede witte lijn toe langs de hele omtrek. Bovendien hebben ze het schild in het midden vergroot, waardoor het een kruisvorm heeft gekregen zodat het woord “KINGS” niet in de lege ruimte blijft hangen.

  1998 – 2002

  Los Angeles Kings Logo 1998-2002

  Tien jaar later ontving het team een ​​embleem met een driehoekig schild en een nieuwe kroon in de linkerbovenhoek. In de rechterhoek was de zon: een cirkel met stralen van verschillende lengtes. Beneden was een leeuw met een hockeystick. Nog twee clubs kruisten het schild. Boven en onder, binnen twee omgekeerde trapezoïden, waren de woorden “LA” en “KINGS”. In vergelijking met voorgaande jaren is er minder grijs, en veel meer zwart en blauw.

  2002 – 2011

  Los Angeles Kings Logo 2002-2011

  In 2002 veranderde het logo radicaal. Het belangrijkste kenmerk van de Los Angeles Kings was een grote kroon met twee gekruiste clubs op een scherpe top. Het schild, inscripties en andere elementen zijn verdwenen.

  2011 – 2019

  Los Angeles Kings Logo 2011-2019

  In 2011 keerde het traditionele schild, dat de club oorspronkelijk had, terug. De ontwerpers verdeelden het in twee delen: de afgekorte naam van de stad werd in het bovenste deel geplaatst en de kroon werd in het onderste deel geplaatst. Deze keer lieten ze de blauwe kleur achterwege en concentreerden ze zich op zwart, grijs en wit.

  2019 – heden

  Los Angeles Kings Logo 2019-vandaag

  In de nieuwste versie van het embleem zijn de kleuren enigszins gewijzigd: zwart is meer verzadigd en er is een extra zilveren omtrek toegevoegd rond de omtrek van het schild. Door het uitzetten van de border is de schaal van de elementen iets verkleind.

  Logo lettertype en kleuren

  Logo Los Angeles Kings

  Het logo van Los Angeles Kings is in een halve eeuw aanzienlijk geëvolueerd, hoewel de ontwerpers probeerden vast te houden aan het klassieke concept. Ze behielden een vierhoekig schild met een scherpe basis en kroon, zij het in een gemoderniseerde vorm. En ze hielden ook rekening met de opstelling van de elementen: de inscriptie staat traditioneel bovenaan, terwijl het symbool van de monarchie zich in de onderste helft van het embleem afspeelt.

  In de moderne versie van het logo blijft alleen de afkorting “LA” over van de uitdrukking “Los Angeles Kings”. Het is geschreven in een ongebruikelijk lettertype, dat werd geïntroduceerd in het seizoen 1998-1999, waardoor het merkbaar en zelfvoorzienend is. De letters zijn origineel van ontwerp: het ontbreken van schreven compenseert de puntige en uitlopende randen.

  Het originele palet bevat goud en paars. Zwart en grijs werden in 1987 aan deze kleuren toegevoegd en in 1988 volledig vervangen. Maar de gekozen combinatie van tinten werd geassocieerd met de gangstercultuur, dus in 1998 werd deze aangevuld met donkerblauw. Het herontwerp van 2011 heeft echter het vertrouwde zilverzwarte palet hersteld.