Arizona Coyotes Logo

  Arizona Coyotes Logo

  De Arizona Coyotes is een Amerikaans professioneel ijshockeyteam gevestigd in Glendale, Arizona. Ze maakt deel uit van de National Hockey League, een lid van de Pacific Division en speelt voor de Western Conference. De tijd van zijn oprichting is december 1971. Nu worden de atleten geleid door Alex Meruelo en gecoacht door Rick Tocchet.

  Betekenis en geschiedenis

  Arizona Coyotes Logo Geschiedenis

  Wat is Arizona Coyotes?

  De Arizona Coyotes is een professioneel ijshockeyteam. Ze maakt deel uit van de NHL, waar ze deelneemt aan de Western Conference, als lid van de Central Division. Het werd opgericht in 1971 onder de naam Winnipeg Jets. Sinds 2019 is het uitsluitend in handen van miljardair Alex Meruelo.

  De club werd opgericht in het begin van de jaren 70 van de vorige eeuw en maakte oorspronkelijk deel uit van de World Hockey Association. Nadat de WHA was ontbonden, werd het een van de vier franchises die zich bij de NBA voegden en in juni 1979 officieel lidmaatschap kregen.

  Bovendien heeft het team drie namen. Ze maakte haar debuut als Winnipeg Jets, werd Phoenix Coyotes in 1996 nadat ze naar Phoenix was verhuisd en in 2014 als gevolg van haar verhuizing naar Arizona – Arizona Coyotes. Dit alles kwam tot uiting in het embleem, dat vele malen veranderde (vermoedelijk vijf). Hockeyspelers zullen naar verwachting terugkeren naar de Central Division in 2021 wanneer de uitbreidingsfranchise van Seattle toetreedt tot de competitie.

  1972 – 1973

  Winnipeg Jets Logo 1972-1973

  Een jaar lang speelden de Arizona Coyotes bij de WHA onder de rode badge. Op het karmozijnrode veld stond een hockeyspeler met een stok te zwaaien om een ​​nauwkeurige pass te maken. De figuur van de atleet, samen met de munitie, werd schematisch getekend – in de vorm van afwisselend blauwe en witte strepen. Een brede strook passeerde onder de voeten van de speler, die steeds smaller werd en omhoog draaide naar het blauwe vlak. HOCKEY CLUB stond op de witte lijn. Nog een paar woorden werden hierboven gepost: “WINNIPEG” en “Jets”, waarbij “J” werd gespeeld in de vorm van een hockeystick. Alle elementen waren in een cirkel die op een puck leek.

  1973 – 1979

  Winnipeg Jets Logo 1973-1979

  Verdergaand met WHA ontving het team een ​​nieuw logo. In wezen bleven de elementen hetzelfde, maar werden gehergroepeerd. De ontwikkelaars benadrukten verder de overeenkomsten tussen de club en de “J”, verbonden de bovenste delen van de letters “E” en “T”, vergrootten en kromden de “S”. Het woord “WINNIPEG” werd onder “Jets” geplaatst en “HOCKEY CLUB” werd helemaal verwijderd. De ontwerpers belichaamden het thema van luchtvluchten in een vliegtuig op een rode hockeypuck. Een donkerblauwe cirkel met rode rand diende als achtergrond.

  1979 – 1990

  Winnipeg Jets Logo 1979-1990

  De eerste versie van het logo verwijst naar de eerste periode van het bestaan ​​van de club. Het heeft een donkerblauw vliegtuig in een rode cirkel, witte “Jets” met een hockeystick in plaats van “J” en het bordeauxrode woord “Winnipeg” hieronder. Er wordt een donkerblauwe achtergrond met een rode randlijn gebruikt. Alle elementen staan ​​in een grote cirkel.

  1990 – 1996

  Winnipeg Jets Logo 1990-1996

  In 1990 besloot de directie om het logo te wijzigen en er duidelijkheid en lichtheid aan toe te voegen. Als gevolg hiervan verscheen een logo met een witte achterkant, op de achtergrond waarvan de club en de naam van het team zich bevinden. Nu zijn de woorden “Winnipeg” en “Jets” omgedraaid: de eerste staat bovenaan en de tweede staat onderaan. Bovendien voegden de ontwerpers originele details toe door een gewone hoed te gebruiken voor de letters “ets” en “J” af te beelden in de vorm van een grote club, die verder ging dan de randcirkel. Op de kruispunten met de rode lijn zijn duidelijk gestileerde rode schaduwen zichtbaar.

  1996 – 1999

  Phoenix Coyotes Logo 1996-1999

  In 1996 opende een nieuwe pagina in de geschiedenis van het logo, omdat de club naar de stad Phoenix verhuisde en de status veranderde, en daarmee de naam. Gedurende deze periode werd het bekend als Phoenix Coyotes en kreeg het een radicaal herwerkte symboliek. Bovendien is deze etappe significant, want toen verscheen de afbeelding van een coyote op het logo. Toegegeven, het was erg artistiek en gemaakt in het genre van het kubisme. De auteur van dit idee was Greg Fisher.

  Het embleem stelt een coyote voor in een hockeyuniform, op schaatsen en met een hockeystick. Het dier verstijfde in een wachtpositie, klaar om de tegenstander op elk moment aan te vallen en de puck te onderscheppen. De ongebruikelijke stilering wordt geassocieerd met de wens om de nationale smaak over te brengen van de regio waar de franchise werd overgedragen. Daarom is de munitie ongelooflijk kleurrijk, decoratief, in de patchwork-stijl, worden veren op de club getekend en is het hoofd gemaakt in de vorm van een masker.

  1999 – 2003

  Phoenix Coyotes Logo 1999-2003

  Na het herontwerp heeft het logo een unieke afbeelding van een coyote in de volkskleuren van de Phoenix-omgeving. De ontwikkelaars verwijderden de enorme inscriptie “Phoenix Coyotes” waarop het dier stond. Ze maakten ook het hoofdelement groter en helderder.

  2003 – 2014

  Phoenix Coyotes Logo 2003-2014

  De directie van de sportclub besloot te spelen met het imago van de coyote, waardoor het realistischer werd. Dit roofzuchtige dier is tenslotte gewoon geschikt voor hockeyers: het is snel, bliksemsnel, scherp, ontwijkend. En het brengt ook de vijand ter dood – het wacht op het meest geschikte moment om aan te vallen en valt plotseling aan. Het nieuwe logo wordt niet voor niets door experts erkend als een van de beste in de National Hockey League en is opgenomen in de top 10.

  2014 – heden

  Arizona Coyotes Logo 2014-vandaag

  Met de verhuizing van de franchise naar de woestijn van Arizona, besloot de club de zanderige coyote te behouden als de oorspronkelijke bewoner van het gebied. Daarom gebruiken atleten na het verplaatsen en hernoemen dezelfde symbolen.

  Logo lettertype en kleuren

  Arizona Coyotes Logo

  Het logo toont een huilende coyote met een halfopen mond, waarin scherpe hoektanden zichtbaar zijn, als teken van moed en agressie. Het hoofd is opgeheven, de ogen zijn vernauwd, de oren zijn naar achteren gedrukt en neergelegd. De lijnen op de foto zijn recht, zelfverzekerd en de streken zijn volumineus, met het effect van schaduwen. Het logo is ontworpen door de studio van Adrenalin Design Group.

  Hoewel de huidige versie de tekst niet bevat, doen de eerdere versies dat wel. Tijdens het debuut van de club was de inscriptie op het bord individueel, met brede hoofdletters. Terwijl het team in Phoenix was gevestigd, ontving het team een ​​logo met een naam waarin het woord “Coyotes” erg groot was, met “C” en “S” in hoofdletters. Het diende als platform voor het tweede deel – “Phoenix”.

  Qua palet is de franchise consistenter, met alle emblemen met dezelfde kleuren in verschillende combinaties. In het bijzonder is het rood, beige, baksteen, wit, zwart. Donkerblauw en bruin worden ook al een tijdje gebruikt.