Seattle Kraken Logo

  Seattle Kraken Logo

  Seattle Kraken is een jong Amerikaans professioneel ijshockeyteam, opgericht in 2021. Het verscheen als een uitbreiding in Seattle op voorstel van de Seattle Hockey Partners. Eind 2018 verleende de National Hockey League de stad een dergelijk recht. Ze besloten gebruik te maken van David Bonderman, Jerry Bruckheimer en Tod Leiwke, die een nieuwe hockeyclub oprichtten. En Ron Francis werd aangesteld om het te leiden. Het eerste optreden van het team vindt plaats in het seizoen 2021-2022 als lid van de Western Conference in de Pacific Division.

  Betekenis en geschiedenis

  Seattle Kraken Logo Geschiedenis

  Het begin van professioneel ijshockey in Seattle is lang geleden gelegd. De wortels gaan terug tot de oprichting van de PCHA (Pacific Coast Hockey Association) in de eerste helft van de 20e eeuw. De Metropolitans wonnen als eerste Amerikaanse team de Stanley Cup (1917). In 1924 namen ze echter ontslag. Van 1944 tot 1975 speelden de Seattle Totems in de WHL (Western Hockey League). Later, vanwege de instabiliteit van de positie van de organisatie, kregen de sportactiviteiten van de club geen verdere ontwikkeling.

  Toen, als gevolg van het onvermogen om het benodigde bedrag voor financiering te verzamelen, het niet halen van deadlines en slechte prestaties van de 1924-uitbreidingsteams (Washington Capitals en Kansas City Scouts) in Seattle, werd het verschijnen van een hockeyclub lange tijd uitgesteld. Later verloren geïnteresseerde vertegenwoordigers in een aanbesteding om de Pittsburgh Penguins te verwerven om het team naar de stad te verplaatsen. En na het faillissement van Abbey annuleerde de WHL-commissie de franchise helemaal.

  En in december 2018 keurde de Western Hockey League het voorstel goed om Seattle de kans te geven een eigen hockeyclub te krijgen. In de zomer van 2020 werd de definitieve naam van het team goedgekeurd – Kraken. Professionele spelers treden op in de Climate Pledge Arena.

  2018 – 2020

  Seattle Logo 2018-2020

  De voorlopige identiteit van de franchise bestond uit de naam van de stad. Het was met de hand geschreven in vloeiend, vloeiend handschrift. Schuine letters, gecombineerd met hoofdletters en kleine letters. Voor “S” is de bovenste lus groter dan de onderste, beide “t” zijn verenigd door één dwarsbalk en aan de onderkant van “l” is er een onderstreping in de vorm van een lange rechthoekige slag met scherpe punten. De kleur van het embleem is koraalrood op een witte achtergrond.

  2020 – heden

  Seattle Kraken Logo 2020-vandaag

  De definitieve versie van de naam en het logo is in juli 2020 goedgekeurd. Tegelijkertijd werden ze openbaar gemaakt. Voor het teambord kozen de ontwerpers de letter “S” en stileerden deze tegelijkertijd onder verschillende afbeeldingen: een golf, tentakels, een zeepaardje en een deel van een anker.

  Het symbool bestaat uit drie fragmenten die harmonieus in elkaar overlopen. Dit wordt mogelijk gemaakt door de binnenste lichte strepen, die een gevorkte driedimensionale figuur vormen tegen een donkere achtergrond. Het 3D-effect treedt op als gevolg van een soort overlappende kleuren: aan de ene kant wordt blauw gebruikt, aan de andere kant – cyaan. Deze combinatie voegt volume toe aan het logo.

  Tussen de donkere en lichte kanten is een rood langwerpig bloemblad verborgen in de plooien van het bovenste deel. Dit is het oog van de kraken, die in het geheim tegenstanders bespioneert en intimideert, hypnotiserend. Maar hij is tegelijkertijd de vleugel van een vogel, wat duidelijk zichtbaar is in de zwarte rondingen.

  Logo lettertype en kleuren

  Seattle Kraken Logo

  Het debuutlogo was voorlopig. Het bestond uit de naam van de stad waar de uitbreidingsfranchise zou worden gevestigd. Dit is opzettelijk, zodat het management het concept van de grafische afbeelding doordenkt en een fatsoenlijke optie kiest. De definitieve versie is in 2020 goedgekeurd. Het vertegenwoordigt een symbiose van tekst en afbeeldingen, want “S” is niet alleen de eerste letter van de naam van de club, maar ook het voertuig van het concept: een formidabel zeemonster.

  Naast het persoonlijke symbool heeft het team een ​​inscriptie. Het is in twee rijen gerangschikt: bovenaan staat een gebogen woord “Seattle”, onderaan – een grote “Kraken”. Voor de eerste wordt een aangepast lettertype gebruikt, dicht bij Buncken Tech Sans, maar met diagonale inkepingen en afgeronde hoeken. Het tweede deel is uitgevoerd in een designlettertype dat doet denken aan Ravenholm en Cattedrale met enkele individuele aanpassingen.

  Logo Seattle Kraken

  Het kenmerkende palet van het embleem van het hockeyteam bestaat uit een combinatie van Deep Sea Blue, Red Alert en verschillende tinten blauw – Ice Blue, Boundless Blue en Shadow Blue.