Calgary Flames Logo

  Calgary Flames Logo

  Calgary Flames is een hockeyclub die in 1980 verhuisde naar Calgary, Canada. Hij speelde voor het eerst in het seizoen 1972-1973. genaamd Atlanta Flames. Dit pseudoniem verheerlijkt het historische verleden van zijn geboorteplaats en weerspiegelt de gebeurtenissen van de burgeroorlog, toen Atlanta in vlammen opging.

  Het uiterlijk van het team hangt samen met de uitbreiding van de NHL, die op alle mogelijke manieren de World Hockey Association probeerde te omzeilen. De club speelde in totaal acht seizoenen in Georgië. Vervolgens verkocht Tom Cousins ​​het aan een nieuwe groep eigenaren onder leiding van Nelson Skalbania. Hij verklaarde deze beslissing door onherstelbare financiële verliezen.

  Betekenis en geschiedenis

  Calgary Flames Logo Geschiedenis

  Wat is Calgary Flames?

  Dit is de naam van de NHL-hockeyclub die voorheen bekend stond als de Atlanta Flames. Hij verhuisde in 1980 naar Calgary en heeft sindsdien twee Presidents’ Trophy, een Stanley Cup en drie conferentiekampioenschappen gewonnen. Sinds 1983 is zijn thuisarena de Scotiabank Saddledome.

  Veranderende logo’s, het Calgary Flames-team is nooit afgeweken van het oorspronkelijke concept. Ze zet een lijn voort die begon in Atlanta, dus het ontwerp van haar oude en nieuwe borden is niet erg verschillend, behalve voor radicale experimenten met zwart.

  1972 – 1980

  Atlanta Flames Logo 1972-1980

  Acht seizoenen lang heette de hockeyclub Atlanta Flames en had ze een ongebruikelijk embleem in de vorm van een vlammende “A”. De binnenkant van de brief was wit en het hoofdgedeelte was donkerrood. De vlammen waren in het midden en strekten zich naar boven uit. Daarbij leek de linker diagonale slag “A” op een pijl die naar beneden wijst.

  1980 – 1994

  Calgary Flames Logo 1980-1994

  Na de verhuizing naar Calgary behield het team het pseudoniem Flames, maar nu wordt het geassocieerd met olie die werd gewonnen in de Canadese provincie Alberta. De stijl van de badge bleef ook behouden: hij werd aangepast voor de nieuwe stad, waarbij “A” werd vervangen door “C”.

  Het kleurenpalet was behoorlijk levendig: het oranje midden van de letter werd gecombineerd met een gele rand, die er interessanter uitzag dan de monochrome versie. De vlam aan de linkerkant gaf het beeld dynamiek. Dit logo, algemeen bekend als Flaming “C”, is ontworpen door grafisch ontwerper Patricia Redditt.

  1994 – 2020

  Calgary Flames Logo 1994-2020

  Het embleem van Calgary Flames heeft een dunne zwarte lijn langs de randen. Het werd aangenomen in het midden van de jaren negentig, toen donkere uniformen en zwarte logo’s in de mode raakten in de sportwereld. Ze zouden tegenstanders intimideren, dus het team aarzelde niet om een ​​intimiderend beeld voor zichzelf te creëren.

  Tegelijkertijd werd een andere versie van de gestileerde letter “C” geïntroduceerd – dit keer volledig zwart, met een brede witte omtrek en een nauwelijks merkbare gele streep langs de buitenrand. Ze versierde de rode truien van hockeyspelers en werd een van de meest wereldwijde veranderingen in de geschiedenis van de Flames.

  2020 – heden

  Calgary Flames Logo 2020-vandaag

  In verband met de overgang van spelers in het seizoen 2020-2021 naar Full Retro, heeft het management van het team het embleem herzien en de originele versie teruggegeven: 1980. Als gevolg van het herontwerp heeft het logo kleine wijzigingen ondergaan die het concept en de structuur niet hebben beïnvloed. In feite is het hetzelfde gebleven: dankzij de rode kleur en de tongen van vuur is er ook een krachtige dynamiek en het thema olieproductie in terug te vinden. De aanpassingen zijn voornamelijk gemaakt in kleur en rand. De ontwikkelaars verwijderden de dunne zwarte lijn rond Vlammende “C” en lieten de sinaasappel achter, en veranderden de donkerrode tint in een bleek scharlakenrood. Ze gebruikten geen rijke kleuren, precies zoals in het debuutlogo, en kozen een alternatief voor het oude en het nieuwe.

  Logo lettertype en kleuren

  Logo Calgary Flames

  De Calgary Flames hebben een eenvoudige maar pakkende rood-oranje C-badge met gele randen en een dunne zwarte omtrek. Hoewel de letter zonder donkere rand als traditioneel wordt beschouwd: veel fans zijn eraan gewend. De zwarte versie is echter nog verder weggegaan van de klassiekers, dus de unieke veelkleurige “C” omlijnd met een zwarte lijn lijkt zo dicht mogelijk bij de originele versie te komen.

  Ongeacht de wijziging weerspiegelt het teamlogo zijn geschiedenis. Het heeft een beetje Atlanta Flames: de eigenaren probeerden het oude concept in het nieuwe ontwerp te houden. En dit is duidelijk, want het logo toont, zoals eerder, de eerste letter van de naam van de stad, die in vlammen opgaat. Het enige verschil is dat “A” het vuur van binnen had en zich naar boven uitstrekte, terwijl “C” het aan de zijkant had en naar links gericht was.

  Als we het over het lettertype hebben, dan bestaat het eigenlijk niet, want de letter is niet geschreven, maar getekend. De artiesten hebben hard gewerkt aan de “C”, waardoor deze uniek en herkenbaar is. De basis is standaard schreefloos cursief.

  Wat betreft het kleurenschema, de zaken zijn hier veel gecompliceerder. Er zijn officieel twee versies van het embleem van Calgary Flames: normaal en donker. De eerste wordt gebruikt tegen een lichte achtergrond en komt zo dicht mogelijk bij de klassiekers. De tweede siert de rode truien van hockeyspelers, dus het gebruikelijke rood erin is volledig vervangen door zwart.

  Het enige dat ongewijzigd blijft, is de gele rand rond de brief. Het kan een van de belangrijkste verschillen tussen Calgary Flames worden genoemd, aangezien teams uit de professionele sportwereld niet zo gretig zijn om geel in hun logo’s te gebruiken.