Mustela Logo

Mustela LogoMustela is een Frans merk van schoonheidsproducten voor vrouwen en kinderen. Het biedt biologische producten op basis van 635 gepatenteerde technologieën voor de verzorging van de gevoelige huid. Ongeveer 70 jaar geleden opgericht, is het merk inmiddels uitgegroeid tot een internationaal bedrijf. Het is eigendom van Laboratoires Expanscience, een farmaceutisch laboratorium.

Betekenis en geschiedenis

Mustela Logo

Na het lanceren van een productlijn voor baby’s en hun moeders, richtte de fabrikant zich niet alleen op recepten voor milieuvriendelijke cosmetica, maar ook op het imago ervan. Om dit te doen, gebruikte hij de techniek van visuele eenvoud en interne expressie, waarvoor hij een pretentieloos en tegelijkertijd stijlvol logo koos. Het bedrijf heeft er maar één.

Het visuele identificatiemerk bestaat uit twee elementen: tekst en grafisch. De eerste is de merknaam, de tweede is de convexe lijn. Het woord is geschreven in nette kleine letters die lijken op hoofdletters. De symbolen zijn niet met elkaar verbonden — ze bevinden zich op een minimale afstand van elkaar. De letters zijn gestroomlijnd, met uitzondering van de «l»: het lijkt precies op de hoofdletter «I».

Het onderste element is een kleine streep om het woord te onderstrepen. De regel is klein en neemt weinig ruimte in beslag — net onder het centrale deel van de naam. Zoals bedacht door de ontwerpers, is dit een fragment van het gladde oppervlak van de huid na blootstelling aan verzorgingsproducten.

Logo lettertype en kleuren

Logo Mustela

Het embleem gebruikt een klassiek lettertype in kleine letters met een vergrote «m» waarmee het woord «mustela» begint. Het is omkaderd alsof het een hoofdletter is. De kleur van alle elementen is blauw van het heldere spectrum op een witte achtergrond.