MSI Logo

MSI LogoMSI is een internationaal bedrijf op het gebied van informatietechnologie. Ze houdt zich bezig met het zelf ontwerpen, ontwikkelen en leveren van computerapparatuur, videokaarten, moederborden, laptops, pc-randapparatuur, industriële computers, servers en meer. Het bedrijf werd in 1986 opgericht door voormalige Sony-medewerkers: Joseph Hsu, Jeans Huang, Frank Lin, Kenny Yu en Henry Lu. Het hoofdkantoor is gevestigd in New Taipei City (Taiwan, China).

Betekenis en geschiedenis

MSI Logo Geschiedenis

Tijdens het bestaan ​​van het bedrijf had ze verschillende logo’s. Het nieuwste is minimalistisch. Ze zijn allemaal gebaseerd op een afkorting die is afgeleid van de uitgebreide naam van het bedrijf — Micro-Star International. De eerste versie verscheen in het jaar van opening.

1986 — 2009

Micro Star International Logo 1986-2009

Het debuutembleem bestaat uit een vierpuntige ster die wordt gebruikt in kompassen. Ze belichaamt de geografische diversiteit van de fabrikant en benadrukt dat het zich richt op consumenten uit alle delen van de wereld. Een andere betekenis: streven om een ​​ster te worden in de computerindustrie. De bedrijfsnaam staat bovenaan het sterrenbeeld.

In 1997 had het bedrijf zijn eerste fabriek (in Jung-He), dus de volgende versie van de merknaam werd vrijgegeven. In vorm en structuur blijft het hetzelfde. De veranderingen hadden invloed op de kleur: het logo veranderde van zwart en wit in blauw. Deze tint, zoals bedacht door het management, belichaamt innovatieve technologie, vitaliteit en moderniteit.

Het embleem van 2004 was een overgangsperiode en combineerde zowel het woord als het stersymbool.

2009 — heden

MSI Logo 2009-vandaag

Er is niets overbodigs aan de merknaam van deze tijd — alleen een korte versie van de naam. «Msi» is cursief in kleine letters met een afgeschuinde punt boven de «i».

2011 — 2019

MSI Logo 2011-2019

2011 bracht belangrijke veranderingen met zich mee voor het Taiwanese bedrijf, die tot uiting kwamen in het logo-ontwerp. Nu, naast de MSI-afkorting van Micro-Star International, gebruikt het ook een schild met het nationale symbool — een draak. Het heeft een duidelijk stekelige staart met een dubbel uiteinde, gestileerde vleugels, een klauwpoot, een warrige schoft, een mond met scherpe tanden.

Bovendien bestaat de figuur van het mythische dier uit vier afzonderlijke fragmenten: de staart, de romp, de poten en de kop met schoft. De witte kronkelende draak bevindt zich gelijkmatig op het rode schild en beslaat het hele middengedeelte. Onderaan staat een grote inscriptie «MSI», die cursief in kleine letters wordt weergegeven.

2019 — heden

MSI Logo 2019-vandaag

In deze versie hebben de ontwerpers het aantal elementen, hun grootte en stijl volledig behouden. De veranderingen waren minimaal: de ontwikkelaars hebben het schild met de draak naar links verplaatst en er helderheid aan toegevoegd. Als gevolg hiervan verscheen er in plaats van rood en bordeauxrood scharlaken.

2020 — heden

MSI Logo 2020-vandaag

De update van het bedrijfslogo werd beïnvloed door de coronavirus-pandemie en gerelateerde beperkingen — zelfisolatie, op afstand werken. Om gebruikers het gevoel te geven dat ze op kantoor zijn, introduceerde Micro-Star International tegen het einde van het jaar een nieuwe generatie professionele notebooks. Bovendien markeerde ze ze met een conceptueel embleem dat overeenkomt met de geest van moderniteit.

Het huidige insigne van MSI is gestileerd naar het Romeinse cijfer III, aangezien de lijn drie modellen bevat. Voor het experiment kozen de ontwerpers de letter «M», die zich het gemakkelijkst leent voor transformatie. De rest van de personages valt visueel samen met de gebruikelijke spelling, hoewel ze er ook progressief uitzien. «S» bestaat uit drie puntige segmenten, die lijken op een smalle rechthoek.

Logo lettertype en kleuren

Logo MSI

De helft van zijn bestaan ​​omvatte het logo met een grafisch bord in de vorm van een vierpuntige ster. Het bevindt zich aan de linkerkant van het woord, dat wil zeggen, het staat aan het begin en herinnert duidelijk aan de geografische symbolen van het kompas. Maar met de ontwikkeling van de game-industrie werd deze symboliek verlaten.

Tot 2009 gebruikten ontwikkelaars een expressief serif-lettertype, en daarna — een soepel lettertype. Zowel de eerste als de tweede maakten het embleem herkenbaar, omdat de specifieke kenmerken van het werk geen neiging tot voortreffelijke monogrammen veroorzaakten. Op computergebied moet alles strikt, duidelijk en begrijpelijk zijn, zoals het logo weerspiegelt. Daarom zijn de bedrijfskleuren van het bedrijf zwart, rood, blauw en wit.