Moroccanoil Logo

Moroccanoil LogoMoroccanoil is een jong maar al legendarisch merk dat cosmetische arganolie produceert. De oprichter van het merk is Carmen Tal, die de richting van haarverzorging heeft gekozen. Deze productie-eenheid is eigendom van een bedrijf met dezelfde naam uit Israël.

Betekenis en geschiedenis

Moroccanoil Logo

De opkomst van het handelsmerk, en vervolgens het embleem, begon met de Israëlische reis Carmen Tal. Nadat ze het hete zuidelijke land had bezocht, merkte ze dat het haar van de vrouwen daar ongelooflijk sterk, weelderig en goed verzorgd is. De zaak bleek arganolie te zijn, dus besloot de ondernemer zich erop te concentreren. Het logo is ook gebaseerd op zijn stijl.

De branding bevat alleen tekst: de een in de vorm van een naam, de ander in de vorm van een letter. Het Moroccanoil-opschrift zit bovenop een enkele M die als achtergrond dient. Tegelijkertijd hebben ze een gemeenschappelijk wit substraat.

Logo lettertype en kleuren

Logo Moroccanoil

Het woord «Moroccanoil» is geschreven in gehakte Sans Serif: het lettertype is klassiek recht en strak. Hetzelfde lettertype wordt gebruikt voor het «M» -teken. Het kleurenpalet van het embleem weerspiegelt de Marokkaanse motieven, waar de arganboom vandaan komt. Geel staat voor heet zand, aquamarijn staat voor oceaanwater.