Monat Logo

Monat Logo

Monat is de afkorting van het Amerikaanse bedrijf Monat Global Corp. Het maakt deel uit van de structuur van Alcora Corporation, zijn dochteronderneming. De hoofdactiviteit van het bedrijf is de productie en verkoop van cosmetische producten voor haarverzorging. Een extra richting is de verkoop van hygiëneproducten voor dieren. De oprichters en eigenaren van het merk zijn de familie Urdaneta. In feite is dit de hoofdorganisatie van het netwerkbedrijf, volgens het schema waarvan wordt gewerkt. De tijd van zijn verschijning is de herfst van 2014. Het hoofdkantoor is gevestigd in Doral, Florida.

Betekenis en geschiedenis

Logo Monat

Het merk begon met het idee om milieuvriendelijke grondstoffen te ontwikkelen. Als gevolg hiervan ontving het bedrijf producten waarmee u kunt genieten van een vol leven en gezond haar. Het produceert ook huidverzorgingsproducten op basis van biocompatibele ingrediënten.

Tegelijkertijd bouwt het bedrijf zijn bedrijf op vertrouwen in klanten die op elk moment werknemers kunnen worden. Om dit te doen, biedt ze aan om gewoon haar producten te gebruiken, ze uit te proberen en ze te verkopen aan vrienden, collega’s en andere potentiële klanten. En aangezien de netwerkorganisatie in de eerste plaats familiewaarden heeft, respecteert ze iedereen die zich bij haar aansluit.

Dat het gezin een prioriteit is, blijkt uit de merknaam, die is gebaseerd op vijf principes: faMily, love, community, gratitude, culTure. Het is uit hun letters dat de naam, genomen als basis van het merkembleem, is samengesteld. Dat wil zeggen, de eigenaren hebben het concept tot in detail uitgedacht om het belang van het gezin te benadrukken, zowel in het zakenleven als in het leven. Daarom behandelt het bedrijf marktpartners en klanten als hechte, lieve mensen.

Het bedrijf is echter betrokken bij een aantal spraakmakende schandalen met rechtszaken. Ze worden geassocieerd met ontevredenheid van klanten over de kwaliteit van goederen. Haaruitval, haarbeschadiging en huiduitslag op de hoofdhuid zijn gemeld. Bovendien koos de rechtbank de kant van kopers die werden getroffen door Monat-cosmetica.

Dit had natuurlijk een negatieve invloed op het imago van het merk, dat nu het tegendeel probeert te bewijzen en zijn reputatie te herstellen. Maar zwarte PR is ook PR, dus het merklogo wordt steeds herkenbaarder. En aangezien dit een jonge organisatie is, heeft het maar één teken van visuele identiteit.

De identiteit van het bedrijf is goed doordacht, evenals het concept. Het is gebouwd op de principes van openheid, vertrouwen, doelgerichtheid. Dit blijkt uit de vorm van de letters die worden gebruikt in het woord «Monat». Alle karakters zijn in hoofdletters en zijn gemaakt in eenvoudige, rechte lijnen. Alleen «O» heeft afrondingen.

De overige karakters hebben scherpe hoeken aan de uiteinden van de streken. De uitzondering is «T», die eruitziet als een nette hamer. Terwijl «M», «N», «A» pieken hebben. Bovendien heeft elk van hen een ander aantal scherpe hoeken: «A» heeft er één, «N» heeft er twee en «M» heeft er drie. Voor een betere perceptie van de naam staan ​​​​de letters erin als het ware uit elkaar (met een brede letterafstand), maar in één rij, en vormen zo een goed gelezen opschrift «MONAT». Daarnaast mist de «A» de middelste balk, wat originaliteit toevoegt aan het logo.

Boven het tekstgedeelte staat een klein pictogram. Het is ook eenvoudig en wordt gevormd uit een enkele strook van gemiddelde dikte. De lijn is gedraaid in de vorm van een haarlok, die meestal op kleurstofverpakkingen wordt getekend om de kleur van de kleurstof te laten zien. Alleen in dit geval is het pictogram monochroom en hol, bestaande uit een omtrek. Afbeeldingen en tekst vormen het originele logo. Het wordt niet alleen gebruikt als teken van identiteit, maar ook als productlabel, maar ook op borden en promotiemateriaal.

Logo lettertype en kleuren

Monat Logo

De inscriptie in het embleem is gemaakt in een eenvoudig schreefloos lettertype. De letters hebben scherpe hoeken en rechte lijnen. De uitsplitsing in het woord «MONAT» is erg breed, waardoor het gemakkelijker visueel waar te nemen is. Het corporate palette is monochroom en bestaat uit blauw in combinatie met een witte achtergrond.