Meizu Logo

Meizu LogoMeizu is een gerenommeerde fabrikant van multimediaspelers, muziekspelers en mobiele telefoons. Het verscheen in 2003 in China. Eigendom van zakenman Huang Zhang, bijgenaamd Jack Wong.

Betekenis en geschiedenis

Meizu Logo Geschiedenis

In de geschiedenis van het merk zijn er verschillende logo’s die het imago weerspiegelen. In feite zijn dit inscripties die alleen verschillen in lettertype.

2003 — 2015

Meizu Logo 2003-2015

Het debuutembleem werd ontworpen in 2003 en sierde vroege mp3-spelers. Op het grafische bord hadden de letters een ongelijke dikte — ze werden van links naar rechts versmald. Deze versie is gevonden op smartphones gemaakt vóór PRO 5.

Daarnaast was er een alternatieve versie met hiërogliefen. Het is door Jack Wong zelf ontwikkeld voor de Chinese MX1 en M9. Maar aangezien de fabrikant van plan was de telefoons naar het buitenland te exporteren, liet hij de inscriptie in zijn moedertaal achterwege.

2015 — heden

Meizu Logo 2015-vandaag

In het najaar van 2015 heeft Meizu Technology Co., Ltd. introduceerde een nieuw logo dat nog steeds wordt gebruikt. Het evenement viel samen met de lancering van de vlaggenschip-smartphone PRO 5. Design Director Chris Chen zei dat het bedrijf het merk meer warmte en menselijkheid wilde geven. Het embleem kreeg een eenvoudige uitstraling: het blauwe woord «Meizu», uitgevoerd in een afgerond schreefloos lettertype.

Logo lettertype en kleuren

Logo Meizu

Grafische kunstenaars hebben vertrouwd op gebogen en vloeiende lijnen. Veel hoeken zijn afgerond. Het individuele lettertype is verenigd: «M» lijkt op een omgekeerde «E». Vetgedrukte lichtblauwe letters zien er harmonieus uit op een witte achtergrond. Deze kleurencombinatie wordt vaak aangetroffen in de IT-industrie, omdat deze wordt geassocieerd met de nieuwste technologie, betrouwbaarheid en beveiliging.