Max Factor Logo

Max Factor LogoMax Factor is een cosmeticalijn die eigendom is van het Amerikaanse bedrijf Coty, Inc. Het werd in 1909 gemaakt door Maksymilian Faktorowicz, een schoonheidsspecialiste uit Polen. De huidige locatie van het merk is de stad Los Angeles (VS), waar het hoofdkantoor is gevestigd.

Betekenis en geschiedenis

Max Factor Logo

Het logo kwam samen met het product zoals het werd gebruikt om het te markeren. Dat wil zeggen, het is een vrij oud embleem, dat meer dan honderd jaar oud is. Ontwerpers zijn erin geslaagd het tijdloos te maken. Daarom hadden alle wijzigingen die in de belangrijkste fasen werden aangebracht betrekking op kleine details — voornamelijk brieven. Daarom kunnen we zeggen dat een bijna identieke versie van het debuutlogo ons heeft bereikt.

Ondanks de aanwezigheid van tekst zit er toch een grafisch element in. Het wordt gepresenteerd in de vorm van een kruis op zijn zijkant, gemaakt met een cosmetische borstel met een soort make-uptool. Afhankelijk van de context kan dit mascara, lippenstift, make-upbasis etc. zijn. Dit bord past harmonieus in het formaat van de naam «Max Factor», waar het de letter «X» vervangt.

Logo lettertype en kleuren

Logo Max Factor

Om het originele logo te krijgen, gebruikten de ontwerpers het ITC Blair-lettertype. Ze hebben het verbeterd en aangepast voor een cosmeticamerk. De achtergrondkleur van het logo is wit of zwart, afhankelijk van de kleur van de letters, en ze kunnen ook zwart of wit zijn. Het «X» -teken heeft een palet van de cosmetica waarmee het wordt uitgevoerd en die het vertegenwoordigt.