Mary Kay Logo

Mary Kay LogoMary Kay is een meerlagig marketingbedrijf dat rechtstreeks alle soorten schoonheidsproducten verkoopt, van geuren voor vrouwen tot scheerschuim voor mannen. Het verscheen in september 1963 en heeft sindsdien met succes een netwerkbedrijf geleid. De oprichter is Mary Kay Ash, die het bedrijf haar eigen naam heeft gegeven. Het merk heeft momenteel zijn hoofdkantoor in Addison, Texas.

Betekenis en geschiedenis

Mary Kay Logo Geschiedenis

Mary Kay Ash had al veel ervaring met directe verkoop toen ze haar eigen bedrijf begon. Al een kwart eeuw verkoopt ze producten van andere fabrikanten. Het risico nemen, de toekomstige nummer één op het gebied van netwerkmarketing, creëerde een echt imperium van schoonheid, waar alles is. Tegenwoordig biedt het merk parfums en verschillende cosmetische producten — zowel verzorgend als decoratief.

Om dit niveau te bereiken, moest de oprichtster hard werken aan het imago van het merk: ze gaf prioriteit aan het logo. Na het hoogtepunt van de ontwikkeling te hebben bereikt, wilde het bedrijf de bekende symbolen niet verlaten om het klantenpubliek niet te verliezen.

Het huidige Mary Kay-embleem is een voorbeeld van een strak maar elegant ontwerp. Enerzijds verbaast het door zijn eenvoud, anderzijds weerspiegelt het de individualiteit van de eigenaar en haar bedrijf. Het symboliseert openheid, toegankelijkheid, originaliteit. Er zit niets overbodigs in — alleen een accent op de basisinformatie, dat wil zeggen op de naam van het merk. Meestal wordt de merknaam afzonderlijk gebruikt, en soms naast een rozenbloem of een kus gemaakt met lippenstift. Maar één ding blijft altijd ongewijzigd: pakkende eenvoud.

Logo lettertype en kleuren

Mary Kay Logo

De ontwerpers die belast waren met de creatie van het visuele identiteitsmerk voor Mary Kay, gebruikten een licht en verfijnd lettertype dat aan het eind een unieke combinatie bood. Het belangrijkste detail dat dit embleem van alle andere onderscheidt, zijn de elegant verbonden uiteinden van de benen «K» en «A». Twee aangrenzende letters raken elkaar absoluut onmerkbaar, omdat de afstand van letter naar letter intact blijft. De verbinding wordt gemaakt door langwerpige schreven.

Een ander kenmerkend kenmerk dat het Mary Kay-logo originaliteit geeft, is het andere niveau van de middellijn. De horizontale balk op de «A» is bijvoorbeeld veel lager dan de «R». Bovendien heeft de «R» een open verbindingstype — de centrale slag bereikt het linkerbeen niet.

Het volgende unieke detail is de onderste krul aan het einde van de staart «y» (in het embleem is het de kleine versie die even groot is als de hoofdletter). De lijn is meer dan normaal verlengd en gaat veel verder dan de grenzen van andere symbolen. Dit is het enige handgetekende element in het logo.

Logo Mary Kay

Wat betreft het lettertype zelf, het lijkt op Shango-Medium, dat is gebaseerd op het lettertype Schneidler Initials. In feite heeft de inscriptie echter niets met Shango te maken. Dit zijn Bauer Text Initials van FHE Schneidler met zeer dunne schreven. Het werd in 1936 ontwikkeld door de gelijknamige ontwerper. De tweede naam is Schneidler Old Style.

Het kleurenschema van het Mary Kay-logo is veel eenvoudiger dan het lettertype. Het bevat de klassieke mix van wit en zwart, hoewel er ook geverfde versies worden gebruikt. De monochrome combinatie vergemakkelijkt de perceptie van cosmetica in kleine containers en leidt de aandacht niet af van hun inhoud.