Mary Cohr Logo

Mary Cohr LogoMary Cohr is een Frans merk dat een enorm assortiment cosmetica voor gezicht en lichaam produceert, evenals verschillende soorten verzorgingsproducten. Aanvankelijk concentreerde hij zich op zijn eigen keten van salons en spa’s, totdat hij de internationale markt betrad. De oprichter is de groep met dezelfde naam, Guinot-Mary Cohr, waartoe het behoort.

Betekenis en geschiedenis

Mary Cohr Logo

Het handelsmerk heeft verschillende varianten van het logo die voor verschillende doeleinden worden gebruikt, maar er wordt er maar één als officieel beschouwd. Dit is een laconiek teken met zijn eigen uniciteit: het wordt benadrukt door een aangename groene kleur. Het werd gekozen door Mary Cohr zelf — de oprichter van het moederbedrijf.

Logo lettertype en kleuren

Logo Mary Cohr

Natuurlijkheid is wat u kunt zien als u naar dit logo kijkt. De pasteltint groen geeft dit concept weer. Het embleem bestaat uit twee elementen: de woorden «Mary Cohr» (merknaam) en «Paris» (stad waar het zich bevindt). Het bovenste element is groot, uitgevoerd in hoofdletters. De onderste tekst daarentegen is klein, gecentreerd onder de ruimte tussen de twee inscripties. De «R» -letters hebben zeer wijde pijpen. De «A» en «M» hebben een lichte vernauwing aan de linkerkant, die soepel uitzet.

Het logo is geschreven in een klassiek serif-lettertype. Ze zijn erg klein en zijn geen aparte streken, maar een natuurlijke voortzetting van de letters. De kleur van het logo is combinatorisch en bestaat uit zachtgroen en wit.