Lumene Logo

Lumene LogoLumene is een Fins merk met een breed scala aan producten voor gezichts- en lichaamsverzorging, dat de markten van de VS, Rusland, Scandinavië en het eigen land verzadigt met cosmetica. Het bestaat sinds 1948 en is nu eigendom van de Engelse investeerder Langholm Capital LLP uit Londen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Espoo, Finland.

Betekenis en geschiedenis

Lumene Logo

Dit merk heeft een zeer lang bestaand logo, dat vanaf het begin de naam bevatte. En het wordt op zijn beurt geassocieerd met de authentieke naam van het Finse meer Lummenne, gelegen in het district Kauklahti, waar het hoofdkantoor van de fabrikant is gevestigd. Bovendien had het merk verschillende logo-opties, waarvan de bekendste de laatste was.

Logo lettertype en kleuren

Logo Lumene

Het persoonlijke visuele identificatiemerk bestaat uit het grote woord «Lumene». Het kan een andere achtergrond en tekstuele toevoeging hebben: het land waartoe het behoort, of een slogan die het concept uitdrukt. Het is een eenvoudig logo in stijl met de nadruk op de naam. Om het origineel te maken, concentreerden de ontwerpers zich op de twee letters «E», waarmee de middelste horizontale lijn ermee werd verlengd. Ze benadrukten ook de «M»: plaatste een kleine ring in het midden boven de uitsparing.

Voor het logo kozen de ontwikkelaars een duidelijk en leesbaar lettertype, dat deel uitmaakt van de Sans Serif-groep, en maakten op basis daarvan een individueel lettertype. Het heeft eenvoudige letters met kleine maar originele details. De kleurstelling van het logo is minimalistisch: zwarte letters op een witte achtergrond.