Logitech Logo

Logitech LogoLogitech is een Zwitserse fabrikant van gamingaudioapparaten, gamingtoetsenborden, muizen en andere computerrandapparatuur. Hij kwam op de markt in 1981 en werd een voorstander van futuristische technologie. Nu worden zijn apparaten niet langer als de meest innovatieve beschouwd, maar blijven ze, net als voorheen, mensen verbinden met de digitale wereld.

Betekenis en geschiedenis

Logitech Logo Geschiedenis

Het bedrijfslogo draagt ​​de woorden «Logitech». Deze naam is bedacht door Pierluigi Zappacosta en Daniel Borel, waarbij het Franse woord «logiciel» enigszins werd gewijzigd.

1981 — 1985

Logitech Logo 1981-1985

Het debuutlogo was niet zo creatief als de volgende versies. Maar hij bracht de aard van de activiteiten van het bedrijf nauwkeurig over en was er thematisch mee verbonden. Het belangrijkste kenmerk was de geometrie en nauwkeurigheid van de figuren. De inscriptie had bijvoorbeeld de vorm van een computerkabel — een brede en platte verbindingskabel met dunne strepen. Elke draad is verpakt in een aparte track, daarom verscheen er een gestreept logopatroon. Voor de merknaam stond een miniatuurpictogram met twee «L» -letters, waarvan er één ondersteboven was gedraaid.

1985 — 1988

Logitech Logo 1985-1988

Vervolgens vereenvoudigden de ontwerpers het logo. Ze verminderden de dikte van de letters, lieten dunne lijnen achter, zetten de letters om in hoofdletters en scheiden de naam met kleur. De linkerhelft (LOGI) is breder en donkerder dan de rechterhelft (TECH). Voor hen plaatsten de ontwikkelaars een complexe geometrische figuur: een vierkant met een cirkel erin, die in vier gelijke delen was verdeeld. De rechterbovenkant was helemaal zwart. Over het algemeen kozen de auteurs voor een klassiek monochroom voor dit logo.

1988 — 1997

Logitech Logo 1988-1997

Het nieuwe embleem verscheen eind jaren tachtig. Het is ontwikkeld door de Britse ontwerper Timothy Wilkinson, die in dienst was van het ontwerpbureau voor kikkers in Silicon Valley. De kunstenaar tekende een grafisch bord op een eenvoudige tekentafel.

In de hoek stond een rode cursor afgebeeld. Timothy gaf toe dat het eerder was bezet door een «+», omdat hij niet wist hoe de muisaanwijzer eruitziet. Aan de linkerkant was een surrealistisch gezicht met open ogen. Hieronder staat de handgeschreven naam van Logitech. Het lettertype is geïnspireerd door het tijdschrift Emigré.

1997 — 2012

Logitech Logo 1997-2012

In 1997 heeft Wilkinson het logo opnieuw ontworpen. Het menselijk gezicht is veranderd in een computermuis en het oog is een punt geworden waar twee werelden met elkaar zijn verbonden: de virtuele en de echte. Het logo ziet eruit als een afdruk van een menselijke hand die op een computermuis ligt.

2012 — 2015

Logitech Logo 2012-2015

Deze versie van het logo is niet nieuw, het werd samen met het embleem van 1997 gebruikt, maar op documenten. Het enige verschil tussen dit logo en het oude is de verandering van het lettertype. Het lettertype is dunner en verfijnder geworden. Deze inscriptie bevond zich rechts van het merksymbool.

2015 — heden

Logitech Logo 2015-vandaag

Het bedrijf besloot in 2013 om het handelsmerk te wijzigen. Het vertrouwde het herontwerp toe aan de specialisten van de in Londen gevestigde DesignStudio. De ontwikkelaars hebben alle banden met de oude identiteit verbroken, waardoor de compositie duidelijker en logischer is geworden, terwijl het merksymbool is verwijderd. Het lettertype is modern en een beetje futuristisch geworden. Samen met de volledige naam van het merk verscheen een kortere vorm van vermelding «logi».

Logo lettertype en kleuren

Logo Logitech

Het nieuwe logo weerspiegelt het 30-jarig bestaan ​​van het merk, maar dit keer zonder de muis en het surrealistische oog. Het grootste deel van de ruimte wordt ingenomen door het woord «Logitech». Het lettertype dat wordt gebruikt voor de inscriptie is Brown Pro. Het is gemaakt door de typograaf Aurèle Sack. Als je goed kijkt, zie je elementen van het modernistische Futura-lettertype waar Paul Renner aan werkte.

Alle tekens in het woord zijn kleine letters, zonder serifs. De letter «g» ziet er ongebruikelijk uit — als een cirkel (boven) met een omgekeerde halfronde lijn (onder). Een ander abstract teken, bestaande uit twee geometrische vormen, bevindt zich rechts van Logitech.