L’Occitane Logo

  L'Occitane Logo

  L’Occitane is een handelsmerk dat over de hele wereld algemeen bekend is als ontwikkelaar van parfums, cosmetica op basis van Provençaalse kruiden etherische oliën, gezichts- en lichaamsverzorgingsproducten van plantenextracten. De oprichter is Olivier Baussan, verliefd op zijn geboorteland Provence. Hij richtte het bedrijf op in 1976 in Manosque (Frankrijk).

  Betekenis en geschiedenis

  LOccitane Logo

  Het logo van dit merk is eenvoudig genoeg om de etiketten op de flessen niet visueel te belasten, maar het is zeer informatief in termen van de hoeveelheid informatie. Het heeft het belangrijkste – de naam die meteen in het oog springt. Bovendien bevat het persoonlijke merkteken van het bedrijf de volledige naam – “L’Occitane en Provence”.

  De inscriptie is verdeeld over twee regels. In de bovenste rij staat het woord “L’Occitane”. Het is erg groot en neemt veel ruimte in beslag. Hieronder staat het tweede deel van de merknaam – “en Provence”. Het is gemaakt met kleinere karakters en is geconcentreerd in het centrale deel van het logo.

  Logo lettertype en kleuren

  Logo LOccitane

  Beide stukken tekst zijn in het Frans Oldstyle serif. Het heet Adobe Garamond SemiBold en is ontwikkeld door ontwerpers Robert Slimbach en Claude Garamond. Woorden staan ​​in hoofdletters. Het palet van het embleem is klassiek en is een combinatie van wit (achtergrond) met zwart (letters).