Lierac Logo

Lierac LogoLierac is een baanbrekend merk en een erkend leider in antiverouderingsproducten. Hij vervaardigt dermato-cosmetische preparaten om huidonvolkomenheden op het gezicht en lichaam te elimineren. De fabrikant, die de status heeft van niet alleen een handelsmerk, maar ook een laboratorium, gebruikt plantaardige ingrediënten met hoge kwaliteitsnormen. Het bedrijf maakt deel uit van de Ales Groupe-structuur. Het hoofdkantoor is gevestigd in Parijs (Frankrijk).

Betekenis en geschiedenis

Lierac Logo

De tijd van het verschijnen van het embleem is 1974, toen een schoonheidsspecialist zijn eigen merk lanceerde. Het dient als reclamebord en biedt dus belangrijke informatie die de belangrijkste boodschappen aan potentiële kopers communiceert. In het bijzonder de naam van het merk dat het product heeft uitgegeven, de status en locatie.

Het bedrijfslogo bestaat uit drie regels met elk één woord. Op de bovenste rij staat Laboratoria, de middelste rij zegt «Lierac» en de onderste rij zegt «Paris». De uiteinden van de letters zijn gelijkmatig uitgesneden, waardoor ze op geometrische vormen lijken. Ze hebben gelijkmatige hoeken en perfecte rondingen. Het tweede woord is het grootste, de andere twee zijn klein.

Logo lettertype en kleuren

Logo Lierac

Het lettertype dat in het embleem wordt gebruikt, wordt gekenmerkt door een duidelijke geometrie. Alle tekens zijn gelijkmatig en streng. Het lettertype is glad, gedrukt, afkomstig uit de categorie Sans Serif, dat wil zeggen grotesk (sans serif). Hij maakte in alle regels inscripties, alleen in de eerste en laatste is de grootte van de karakters kleiner dan in het gemiddelde. De logokleur is een monochrome combinatie van zwart (letters) en wit (achtergrond).