Libero Logo

Libero LogoLibero is een wereldberoemd merk dat luiers maakt voor kinderen van verschillende leeftijden, slabbetjes, papieren luiers, vochtige doekjes en hygiëneproducten voor baby’s. Het is opgericht door Essity. Bovendien heeft het merk niet alleen de status van een merk, maar ook van een pulp- en papieronderneming, een onderzoekslaboratorium met een centraal kantoor in Stockholm (Zweden). De eerste productlijn werd gelanceerd in 1955.

Betekenis en geschiedenis

Libero Logo

Het originele logo dateert uit het jaar van het debuut van kinderproducten, want tot dan toe had het Zweedse bedrijf Essity een andere richting in het werk. Zodra het verscheen, bevatte het Libero-embleem de originele «L», terwijl de rest van de letters standaard bleef. Deze functie is typerend voor alle volgende logo-varianten.

Het persoonlijk identificatiemerk van een merk bestaat uit een naam. Het woord «Libero» wordt weergegeven als een combinatie van hoofdletters en kleine letters. De «L» is met de hand geschreven: de bovenkant heeft een grote lus en de onderkant heeft een kleine lus. Het been is expressief gebogen en met een grote punt op de aangrenzende «i» geplaatst. Van buitenaf wordt het gezien alsof mama of papa hun kind knuffelen.

Logo lettertype en kleuren

Logo Libero

Het lettertype dat in het logo wordt gebruikt, is individueel: het bestaat uit een combinatie van handgeschreven en gedrukte karakters. Dit ontwerp komt voor in alle merklogo’s. De donkerblauwe letters hebben een blauwe rand die aan de linkerkant zit. De achtergrond is wit.