LG Logo

LG Logo

LG is een Zuid-Koreaans conglomeraat dat actief is op het gebied van elektronica, petrochemie en machinebouw. Het ontstond in 1947 na de fusie van de merken Goldstar en Lucky. Enkele jaren later werd de afkorting “LG” gevormd uit de eerste letters van hun naam. En zij diende op haar beurt als basis voor het beroemde motto ‘Life’s Good’.

Betekenis en geschiedenis

LG Logo Geschiedenis

Het moderne logo van de financiële en industriële groep ziet er futuristisch uit, hoewel het prototype veel eerder verscheen – in 1995. Sindsdien is er niet veel veranderd: de ontwerpers werkten met een kleurenpalet en aanvullende details, waarbij het hoofdsymbool in zijn oorspronkelijke vorm bleef.

1947

De voorganger van LG was Lak Hui Chemical Industries, die huishoudelijke chemicaliën, tandpasta’s en gezichtscosmetica produceerde. Haar debuutcrème was versierd met een zwart-wit embleem met een portret van een jong meisje en de inscriptie “LUCKY CREAM”.

1958

In 1958 heeft het hoofdbedrijf een dochteronderneming GoldStar. Onder het nieuwe merk werden technologie en elektronica geproduceerd. De merknaam was beknopt: een klein rood vierkantje met een witte cirkel, de afkorting “GS” en vijf naar boven divergerende stralen. Aan de linkerkant plaatsten ontwerpers het woord “GoldStar” en kozen er een ongebruikelijk schreefloos lettertype voor.

1995 – 2014

In 1995 combineerde het hoofd van de onderneming de merken en gaf ze een nieuwe naam: LG. De auteurs van het embleem presenteerden deze letters in de vorm van een beknopt monogram. De kleine “L” is afgebeeld in de grote “G”. En samen staan ​​ze in het midden van de rode cirkel.

In 2005 vond een kleine herontwerp plaats. Ontwikkelaars voegden een vrijstaande afkorting “LG” toe aan het logo in grijs. Een andere verandering vond plaats in 2011, toen een driedimensionale versie van het symbool met schaduwen en hooglichten verscheen.

2014 – heden

Het eigenlijke embleem bestaat in twee versies: 2D en 3D. Ze zijn gelijk, hoewel de eerste vaker wordt gebruikt als identificatie- en bedrijfsteken, en de tweede als handelsmerk, dat wil zeggen dat het wordt gebruikt voor reclame en wordt aangetroffen op productverpakkingen. Het 3D-beeld, zoals bedacht door de auteurs, zou de aandacht moeten trekken, omdat het een middel is voor visuele impact op consumenten. Het behoudt de erfenis van het tweedimensionale logo en positioneert LG vanuit een nieuw perspectief.

Symbool

De grote rode cirkel markeert de wereld, die het wereldwijde en technologische merk weerspiegelt. De overige elementen zijn ook symbolisch: “G” is een glimlach, “L” met een punt is de neus en het oog. Een vriendelijke persoon legt de nadruk op toegankelijkheid en vriendelijkheid, geeft uitdrukking aan de wens van het bedrijf om een ​​langdurige relatie met klanten op te bouwen om hen te behagen met kwaliteitsproducten. Het feit dat het oog er maar één is, doet er ook toe. Het spreekt van vastberadenheid en loyaliteit aan hun idealen.

Lettertype en kleur

De auteurs van het embleem gebruikten het lettertype Helvetica Black. In 2014 verloor “G” zijn vertrouwde inkeping en kreeg het een meer rigoureuze uitstraling. Bovendien zijn de letters dunner geworden en is het opschrift “LG” iets toegenomen en correleert het nu in grootte met de beroemde ronde badge.

Het kleurenpalet van het logo bestaat uit LG Red en LG Grey. De belangrijkste is een donkere rode tint, die de goodwill van het bedrijf symboliseert. Donkergrijs wordt gebruikt als een extra, zodat de afkorting niet opvalt tegen de achtergrond van de cirkel en de helderheid in evenwicht houdt.