Lenor Logo

Lenor LogoLenor is een merk van wasverzachter. Onder deze naam is ze bekend in Japan, Rusland en Europa, terwijl ze thuis (in de VS) Downy wordt genoemd. Het merk is van het Amerikaanse bedrijf Procter & Gamble.

Betekenis en geschiedenis

Lenor Logo Geschiedenis

Het moederbedrijf lanceerde deze lijn voor het eerst in 1960. Na een aantal jaren testen, betrad het de internationale markt en kreeg het een uniek ontwerp. Tot nu toe zijn er drie varianten van het logo.

1969 — 2003

Lenor Logo 1969-2003

De debuutversie heeft een inscriptie in de vorm van de naam van de regel. Het wordt diagonaal van onder naar boven in brede blauwe letters uitgevoerd. Hoewel de tekst niet cursief is, is deze met de hand geschreven met verticaal gespatieerde tekens. De inscriptie is coherent — elke letter heeft een overgang naar de volgende.

2003 — 2016

Lenor Logo 2003-2016

In 2003 verscheen er een veer op het embleem. Het bevindt zich onder de merknaam en bedekt deze volledig. De nieuwe afbeelding lijkt ook op een stromende waterstroom, wat aangeeft dat de conditioner het licht en het wasgoed zacht maakt. De inscriptie zelf is dunner geworden en cursief weergegeven.

2016 — heden

Lenor Logo 2016-vandaag

De moderne versie van het logo bestaat uit gedrukte symbolen. De horizontale slag van de hoofdletter «L» wordt verlengd en bereikt «n». De ontwerpers verwijderden de pen en gebruikten in plaats daarvan een omtrekbloem, die ze boven het woord «Lenor» plaatste, precies in het midden.

Logo lettertype en kleuren

Lenor Logo

Elke versie van het logo bevat hetzelfde basisdetail: de naam van de lijn. Alleen de stijl van het schrijven en de aan- of afwezigheid van aanvullende elementen verschillen. De originele kleur blijft overal behouden, aangezien het product wordt geassocieerd met water, wat de sleutel is tot het concept van de visuele identiteit van het merk.

In de eerste versie van het logo is de inscriptie gemaakt in handgeschreven lettertype. In de tweede en derde, is het gedrukt, bestaat uit een combinatie van hoofdletters en kleine letters. Het kleurenpalet is stabiel: het bevat slechts drie tinten blauw op een witte achtergrond.