Lakme Logo

Lakme Logo

Lakme is een bekend merk uit India dat allerlei soorten cosmetica maakt. Het werd in 1952 opgericht door J.R.D Tata Simone Tata. Aanvankelijk maakte de fabrikant volledig deel uit van de structuur van Tata Oil Mills (Tomco) en was hij haar dochteronderneming. Tegenwoordig is het eigendom van een andere vertegenwoordiger van de cosmetische mode-industrie: Hindustan Unilever.

Betekenis en geschiedenis

Lakme Logo Geschiedenis

Het merk is vernoemd naar de gelijknamige Franse opera en de naam wordt op zijn beurt weerspiegeld in het logo: de stijl is verfijnd en verfijnd. Gedurende zijn bestaan ​​heeft het merk zijn logo verschillende keren gewijzigd. Maar het logo is geteld sinds 1996, toen het Lakme-handelsmerk werd verkocht aan Lever HUL en zich internationaal vestigde. Toen begon in 2011 een radicale doorstart van het bedrijf, waarbij het assortiment werd uitgebreid en nieuwe markten werden bestreken.

1996 — 2011

Lakme Logo 1996-2011

Het persoonlijke kenmerk van die tijd was ongelooflijk laconiek: het bestond uit de merknaam, gerangschikt met een brede uitsplitsing van letters. De symbolen zijn eenvoudig en subtiel, in de klassieke spelling. Het logo werd gedomineerd door een donkerpaarse kleur.

2011 — 2019

Lakme Logo 2011-2019

Het hoofdlogo is een gecorrigeerde herhaling van de vorige versie. De letters erop zijn afgeplat, breed, met een minimale afstand van elkaar. Van buitenaf zijn alle hoeken afgevlakt en afgerond, van binnenuit hebben ze een scherpe vorm.

2019 — heden

Lakme Logo 2019-vandaag

Nu ziet het logo eruit als een stijlvolle inscriptie met gekrulde elementen. Met name «A» heeft een individueel ontwerp: in plaats van de middenbalk wordt een spitse slag gebruikt. Het bevindt zich diagonaal en deelt de letter in tweeën. Volgens het concept van een cosmetisch bedrijf is het een haar dat het doel van zijn producten aangeeft. Alle markeringen zijn van ongelijke dikte: ze combineren op harmonieuze wijze smalle en brede segmenten. Onder de naam van het merk verscheen het motto: «Inspired Haircare». De zin is geschreven in dunne zwarte letters in dezelfde stijl als de bovenstaande tekst.

Logo lettertype en kleuren

Lakme Logo

De persoonlijke symboliek van het merk is laconiek: het bevat de naam van het bedrijf. Er wordt ook een grafische afbeelding gebruikt, die afzonderlijk kan worden weergegeven. Dit is een cirkel met een gestileerde «L» in de achtergrondgrootte.

Logo Lakme

Voor de inscriptie is gekozen voor een gesneden lettertype — grotesk, glad, zonder schreven. De markeringen zijn dun, aan de buitenkant licht afgerond op de hoeken. Ze zijn in hoofdletters. Het kleurenschema is eenvoudig en bestaat uit een combinatie van zwart en wit, hoewel een vroege versie ook donkerpaars gebruikte.