La Prairie Logo

La Prairie LogoLa Prairie is een cosmeticamerk dat in 1978 verscheen in de buurt van het meer van Genève in Zwitserland. Sindsdien distribueert hij over de hele wereld luxe gezichts- en lichaamsverzorgingsproducten. Het merk biedt ook parfums en make-upproducten. Tegenwoordig worden zijn producten in 90 landen gepresenteerd. Sinds 1991 maakt het laboratorium deel uit van het bedrijf Beiersdorf.

Betekenis en geschiedenis

La Prairie Logo

Vanaf de eerste maanden van zijn bestaan ​​verrast het embleem van La Prairie met zijn laconiek. De ontwikkelaars probeerden zelfs ruimte te «sparen» door enkele letters stevig te comprimeren. Dit minimalisme sprak de directie aan, omdat het opschrift goed leesbaar is en een eigen smaak heeft, anders dan wat concurrenten gebruiken. In totaal was er maar één logovariant in de geschiedenis van het merk.

Het logo bevat geen grafische afbeeldingen of symbolen — het bevat alleen verbale aanduidingen. Met name de merknaam is er. De inscripties zijn op twee niveaus geplaatst: de bovenste bestaat uit de zin «la prairie» (merknaam), de onderste bestaat uit het woord «zwitserland» (land van de locatie). Het originele ontwerp van de letters maakt het embleem uniek: de ontwerpers hebben “la”, “pra” en “ie” gecombineerd.

Logo lettertype en kleuren

Logo La Prairie

De tekst is in een slank schreefloos lettertype uit de Sans Serif-groep. Het onderscheidt zich door zijn eenvoud en geometrie. De hoofdletters zijn kleine letters, de onderste zijn hoofdletters. Vierkanten worden gebruikt in plaats van punten boven «i». De kleur van het logo is monochroom — zwart en wit.