Korres Logo

Korres LogoKorres is een cosmeticabedrijf dat schoonheidsproducten voor dames en heren maakt. Ze is de pionier op het gebied van homeopathische gezichts- en lichaamsbehandelingen in de Griekse regio en biedt kruidenproducten aan. De oprichter van het merk is Georgios Korres, die haar zijn eigen naam heeft gegeven. De plaats van oorsprong is het eiland Naxos, waar het in 1996 werd gelanceerd. Het hoofdkantoor is nu gevestigd in Athene.

Betekenis en geschiedenis

Korres Logo

Tegelijkertijd verscheen het bedrijfsembleem. Het is minimalistisch omdat het geen grafische elementen bevat. De correcties waren in de loop van de geschiedenis gering en betroffen voornamelijk de spelling van letters.

Het logo bevat de naam van het merk zelf en het jaar van oprichting. In het midden staat het woord «Korres», ervoor staat de afkorting «est.», Daarachter staat het nummer «1996». Dit is alle visuele informatie die het bedrijf nodig achtte om aan klanten over te brengen. De nadruk wordt vooral gelegd op de naam: zodat deze duidelijk zichtbaar, leesbaar en onmiddellijk herinnerd wordt door de consument.

Logo lettertype en kleuren

Logo Korres

Het merk koos voor een eenvoudig lettertype om zijn naam te vertegenwoordigen. Alle karakters zijn hoofdletters en bevinden zich op optimale afstand van elkaar. De benen van de letters «R» zijn ingekort en de linkerbovenhoek is langwerpig. Het standaard kleurenpalet van het embleem bestaat uit een combinatie van zwart en goud: het donkere woord “Korres” is omlijst met gouden letters op een witte achtergrond.