Klorane Logo

Klorane LogoKlorane is een cosmetische lijn met haar- en hoofdhuidverzorgingsproducten voor volwassenen en kinderen. Het verscheen in het midden van de 20e eeuw in Frankrijk, opgericht door de apotheker Pierre Fabre. Tegenwoordig is het een apart merk dat ecologische producten aanbiedt — een pure botanische serie shampoos, maskers, conditioners en nog veel meer, gemaakt op basis van kruidenafkooksels en extracten.

Betekenis en geschiedenis

Klorane Logo

De tijd van het verschijnen van het individuele Klorane-merk dateert uit de jaren zestig en valt bijna samen met het moment van het verschijnen van de farmaceutische lijn van verzorgingsproducten. Gedurende de lange jaren van het bestaan ​​van het handelsmerk had het maar één embleem. Het is nog steeds bijna in zijn oorspronkelijke vorm bewaard gebleven, omdat het ergens in twee regels wordt gebruikt en ergens in drie — samen met de slogan.

Het logo bevat de originele merknaam, die het middelpunt is. Het Klorane-opschrift is op een horizontaal langwerpige rechthoek geplaatst. Witte letters zijn duidelijk zichtbaar tegen een bleekgroene achtergrond. Hieronder staat het woord «Laboratoria», waarmee de officiële status van het bedrijf en de hoofdrichting van zijn activiteiten wordt aangegeven.

Logo lettertype en kleuren

Logo Klorane

Het embleem gebruikt twee soorten lettertypen: een — breed met schreven, de tweede — draadachtig gehakt. Beide opschriften zijn in hoofdletters. Het woord «Klorane» is vormgegeven met unieke tekens met subtiele streepjes aan de uiteinden. Het palet van het logo is ingetogen, lijkt op pasteltinten en bestaat uit slechts twee kleuren: lichtgroen en wit.