Kingdom Hearts Logo

Kingdom Hearts LogoKingdom Hearts is een multi-platform computervideogame in het genre van actie-RPG. Het is ook de basis voor tal van mediafranchises, die voornamelijk eigendom zijn van The Walt Disney Company. De serie is gemaakt en gepubliceerd door Square Enix en Disney Interactive. De belangrijkste ontwikkelaar is Tetsuya Nomura. In totaal bevat de collectie dertien games, waarvan de eerste (Kingdom Hearts) in maart 2002 werd uitgebracht en de laatste (Kingdom Hearts: Melody of Memory) in november 2020.

Betekenis en geschiedenis

Kingdom Hearts Logo Geschiedenis

Wat is Kingdom Hearts?

Kingdom Hearts is een mediafranchise gebaseerd op de Japanse actie/RPG-serie, waarvan de eerste in 2002 op de PlayStation 2 werd uitgebracht. De verhaallijn en personages hebben als inspiratie gediend voor romans, manga, boeken, muziekcompilaties en kaartspellen voor verzamelaars .

De oorspronkelijke basis was gericht op de PlayStation, maar na goedkeuring van gamers en critici verschenen versies aangepast voor andere speeltuinen: Game Boy Advance, Xbox One, Nintendo. Er zijn ook opties voorgesteld voor mobiele telefoons, Android, iOS en browsers.

De essentie van de videogame is dat de hoofdpersoon en zijn vrienden (Sora, Riku, Kairi) verschillende werelden bezoeken die parallel bestaan ​​in een gemeenschappelijk multiversum. Daar hebben ze interactie met stripfiguren uit Disney, Pixar en Square Enix, evenals met entiteiten uit games en werken. Het hoofdscenario speelt zich af rond de confrontatie met de slechterik Xehanort. Deze plot is te zien in alle releases en de stijl komt tot uiting in het logo. Bovendien is het een — gebruikelijk voor de hele serie.

Het belangrijkste element van het logo is het hart, dat als achtergrond dient voor de rest. Het wordt speciaal gebruikt in decor omdat het de essentie van Kingdom Hearts weergeeft. Iedereen heeft een hart in het spel. Dankzij hem ervaren de personages ervaringen en emoties, en als ze die verliezen, worden ze harteloos. Entiteiten die geen hart hebben, beginnen het van anderen te stelen en creëren soortgelijke. De game heeft ook Niemand: ze kunnen een menselijk uiterlijk behouden. Volgens het script herwinnen deze personages hun hart en worden ze herboren als persoon.

De werelden hebben ook harten, dus negatieve acteurs proberen ze te vangen, weg te nemen. In dit geval komen de hoofdpersonages te hulp, die verplicht zijn om de wereld te beschermen tegen vijanden met behulp van een speciaal wapen dat tegelijkertijd op een sleutel en een zwaard lijkt. Alle harten die ze hebben gewonnen, gaan naar Kingdom Hearts en worden er een deel van als een aparte wereld.

Het belangrijkste detail van het logo is een hart versierd met krullende krullen bovenaan. Daarboven staan ​​de woorden «Disney» en «Square Enix». Ze vertegenwoordigen de ontwikkelaars, uitgevers en eigenaren van de videocollectie. De namen worden gescheiden door een kleine zwarte sleutel — degene die is ontworpen om vijanden te bestrijden en harten te bevrijden. Alleen daarmee kun je Heartless vernietigen.

Hieronder is een driepuntige kroon gestileerd als een metalen kroon. Het is volumineus, bol, dat wil zeggen met een 3D-effect. Maar tegelijkertijd onderscheidt het symbool van de monarchale macht zich door gratie, harmonieus gecombineerd met eenvoud. Onderaan zijn tussen de scherpe tanden twee miniatuur openingen zichtbaar.

Het volgende belangrijke element van het logo is de naam. Een grote inscriptie is horizontaal in het midden geplaatst en loopt door het hart alsof het doorboort. De letters zijn met de hand getekend, met scherpe uiteinden die in alle richtingen uitsteken. En onder hen is er geen enkel herhalend teken — absoluut alle symbolen zijn anders. Ze hebben binnenin een houtskoolachtergrond. Dezelfde donkere streep loopt langs de contouren van elke letter met een drievoudige rand — in de vorm van afwisselend grijze, lichte as en zwarte strepen.

Logo lettertype en kleuren

Kingdom Hearts Logo

Het logo gebruikt niet één, maar drie lettertypen. Het woord «Disney» is gemaakt in cartoonstijl — in de vorm van de handtekening van de oprichter van de filmstudio. Square Enix is ​​geometrisch gevormd, maar met licht afgeronde hoeken. Het is eenvoudig, gehakt, uit de Sans Serif-familie. De derde inscriptie is «Kingdom Hearts». De naam van het spel is gemaakt met individuele symbolen in een gotisch ontwerp — met spikes en scherpe toppen. De kleurstelling van het embleem bestaat uit een combinatie van zwart, wit en verschillende grijstinten.

Logo Kingdom Hearts

Wat betekent het Kingdom Hearts-symbool?

In de Kingdom Hearts-gameserie zijn er veel symbolen die voornamelijk worden gebruikt om personages, organisaties, wapens en hele werelden te identificeren. Ze kunnen ook verschillende objecten of acties voorstellen. Een vereenvoudigde weergave van een sleutel is bijvoorbeeld een mesaanval.

Wat is het lettertype van het Kingdom Hearts-logo?

De naam Kingdom Hearts is niet op het logo geschreven, maar getekend, omdat de ontwerpers de letters ongelijkmatig hebben gemaakt en met veel extra elementen hebben versierd. Typograaf Eliot Truelove heeft later echter een apart lettertype Kingdom Hearts gemaakt op basis van deze afbeelding.

Wat betekent het Kingdom Hearts-logo?

Het hart en de kroon, die als achtergrond dienen voor het woordmerk, zijn de belangrijkste symbolen van Kingdom Hearts. De plot van het spel is immers gebaseerd op de verovering en bescherming van harten, waarvoor de helden een speciaal wapen gebruiken met een pictogram in de vorm van een sleutel. Ze is ook afgebeeld in het logo - tussen de emblemen van Disney en Square Enix.