Kiehls Logo

Kiehls LogoKiehl’s is een legendarisch cosmeticamerk dat begon met een apotheek in de buurt van Manhattan in New York (VS). Het is erg oud omdat het in 1851 werd opgericht door John Kiehl. In 2002 viel het handelsmerk onder de jurisdictie van de L’Oréal Group, die het nog steeds bezit. De hoofdactiviteit van het bedrijf is de verkoop van lichaams-, haar- en gezichtsverzorgingsproducten.

Betekenis en geschiedenis

Kiehls Logo

Dit bedrijf had maar één logo en het is vandaag relevant. Er staat een duidelijke afdruk van de tijd op: de retrostijl van het schrijven van brieven en het jaartal onderaan.

De structuur van het logo is eenvoudig, wat samenhangt met de noodzaak om alle informatie in één keer aan de koper over te brengen. Het bovenste gedeelte bestaat uit het woord «Kiehl’s», dat handschrift imiteert. Hieronder staat het opschrift «sinds» en de datum «1851». Er is een scheidslijn tussen de twee delen — dun aan de rechterkant en verdikt aan de linkerkant. Het benadrukt het bovenste element.

Logo lettertype en kleuren

Logo Kiehls

De belangrijkste letters in het embleem zijn gemaakt in een lettertype dat doet denken aan Adine Kirnberg Script — licht, vloeiend, cursief, alsof het met de hand is geschreven. Voor het onderste woord wordt een traditioneel grotesk lettertype gebruikt. Het logopalet is zo eenvoudig mogelijk en bevat een combinatie van zwart (woorden, datum, lijn) en wit (achtergrond).