Kerastase Logo

Kerastase LogoKerastase is een handelsmerk van het beroemde Franse bedrijf L’Oréal, opgericht in 1964. Onder het label worden professionele verzorgingsproducten voor haar en hoofdhuid geproduceerd. De producten zijn van luxe klasse en bevatten geen potentieel gevaarlijke componenten.

Betekenis en geschiedenis

Kerastase Logo Geschiedenis

Het merklogo is minimalistisch en elegant. Het heeft geen grafische tekens. In het midden staat het woord «Kerastase». Alle letters zijn hoofdletters, maar de «K» is hoger dan de rest van de karakters. Het lettertype is vetgedrukt, schreefloos. Boven de eerste «E» staat een accent aigu: «É». Dit betekent dat het geluid op een Franse manier wordt gelezen, met een gesloten uitspraak.

Er is een ander woord onder de merknaam — «Paris», waarmee de oorsprong van cosmetische producten wordt aangegeven. Het is kleiner maar heeft een vergelijkbare typografie.

In sommige emblemen worden «Kerastase» en «Paris» gescheiden door een lange horizontale lijn. De achtergrond is overwegend wit. Soms zijn er versies met een grote lichtgrijze «K» op de achtergrond.

Logo lettertype en kleuren

Kerastase Logo

Het logo van een cosmeticamerk bestaat uit een tekstgedeelte, waarvoor de ontwikkelaars een dun uitgesneden lettertype hebben gekozen. Dit is in het bijzonder Optima, in 1958 uitgevonden door de ontwerper Hermann Zapf en voor het eerst uitgegeven door D. Stempel AG uit de Duitse stad Frankfurt. Hoewel het lettertype grotesk is, heeft het aan de uiteinden kleine uitstulpingen, die doen denken aan schreven. Dit is een verwijzing naar Romeinse hoofdsteden, die als inspiratie voor het lettertype dienden toen de auteur op reis was naar Florence. Maar het kleurenschema van het embleem is simpel: het bestaat uit klassiek zwart op een witte achtergrond.

Logo Kerastase