Joico Logo

Joico Logo

Joico is een Amerikaans merk opgericht in de vroege jaren 70. Het ontwikkelt en produceert haar- en hoofdhuidverzorgingsproducten. Dit bedrijf gebruikte als eerste ter wereld innovatieve technologieën om shampoos te verzadigen met proteïnen en keratine. In 2002 werd ze overgenomen door Shiseido, de structuur waarvan ze nu leidt.

Betekenis en geschiedenis

Logo Joico

Voor de rol van het logo koos het merk zijn eigen naam en vulde deze aan met een slogan zodat het maximale informatie bevat en gunstig opvalt tussen andere symbolen. De inscripties zijn in twee regels gerangschikt: bovenaan — het woord «Joico», onderaan — de uitdrukking «The art of healthy hair». De tijd van het verschijnen van het persoonlijke merk viel samen met de release van het eerste merkproduct.

De letters «O» en «C» in de naam zijn afgeplat, «J» heeft een soepele langwerpige bocht en «I» heeft beide schuine randen op het been. Bovendien zijn alle borden breed. Dit is met opzet gedaan, zodat de symbolen de vorm hebben van haarlokken. De onderste inscriptie is veel dunner: het is bekend, met hoekige letters. De woorden staan ​​ver uit elkaar en nemen alle ruimte onder het bovenste element in beslag.

Logo lettertype en kleuren

Joico Logo

De tekst in het logo heeft verschillende schrijfwijzen. De bovenste regel is eerder een aangepast lettertype, de onderste regel is het klassieke lettertype dat de categorie Sans Serif vertegenwoordigt. In het eerste geval zijn de letters verdikt, in het tweede zijn ze dun. Maar de kleur is overal hetzelfde — zwarte inscripties op een witte achtergrond.