Johnson’s Baby Logo

Johnson's Baby LogoJohnson’s Baby is een populair merk van kindercosmetica dat eigendom is van het Amerikaanse bedrijf Johnson & Johnson. Hij biedt een enorm scala aan producten voor de zorg voor kinderen van verschillende leeftijden — van baby’s tot adolescenten. Het werd opgericht in 1980, toen de serie producten met dezelfde naam voor het eerst werd uitgebracht.

Betekenis en geschiedenis

Johnsons Baby Logo

Het moederbedrijf behield dezelfde visuele identiteit voor zijn opstelling die het zelf gebruikt. Daar zijn twee redenen voor: de eerste is de onmiddellijke herkenning van het merk en het vertrouwen van kopers in veel landen van de wereld, de tweede is het aantonen van nauwe banden met haar dochteronderneming. Net als de hoofdfabrikant heeft Johnson’s Baby in zijn hele geschiedenis maar één logo gehad.

Het persoonlijke merkteken bestaat uit de afgekorte naam Johnson & Johnson. Het feit dat het niet naar één persoon verwijst, maar naar meerdere mensen met dezelfde achternaam, blijkt uit de aanwezigheid van de apostrof en de letter «s». Als resultaat werd het symbool «‘s» het belangrijkste identificatiemerk van het embleem. Het tweede woord is «baby», wat het doel van de producten aangeeft.

Logo lettertype en kleuren

Logo Johnsons Baby

Om woorden visueel van elkaar te onderscheiden, stelden de ontwerpers twee soorten lettertypen voor het logo voor. De bovenste inscriptie is gemaakt in de gebruikelijke semi-handgeschreven stijl met verticale letters. De onderste is cursief gedrukt met de nadruk op de schreven op de poot van de twee “b” en met de bocht van het linksboven segment “y”. De kleur is klassiek blauw met een blauwe tint.