John Frieda Logo

John Frieda LogoJohn Frieda is een cosmeticamerk waarvan de geschiedenis in 1976 begon vanuit een kleine kapsalon in de hoofdstad van Groot-Brittannië. De oprichter is de beroemde stylist en innovator John Frieda, die het merk zijn naam gaf. In 2002 werd de lijn overgenomen door de Japanse schoonheidsgigant Kao Corporation. Ze is nu gespecialiseerd in haarverzorgingsproducten.

Betekenis en geschiedenis

John Frieda Logo

Vanaf het allereerste begin gebruikte het merk slechts één logo dat nog steeds bestaat. Het is eenvoudig, duidelijk en praktisch, omdat het alle nodige informatie over het merk bevat, hoewel het in een laconieke stijl is gemaakt.

Het logo bestaat uit twee delen gescheiden door een dunne horizontale lijn in het midden. De bovenste helft wordt ingenomen door de naam van het bedrijf John Frieda, in grote letters geschreven met een verkorte curve bij de «J». Op de onderste laag staat een lijst met steden die van groot belang zijn voor de oprichter van het merk: Londen, Parijs, New York. Er staan ​​geen leestekens tussen, dus ze bevinden zich op enige afstand van elkaar.

Logo lettertype en kleuren

Logo John Frieda

De inscripties zijn gemaakt in een strikt grotesk type. De letters zijn dun, langwerpig, in de hoofdletters en in dezelfde stijl bewaard. Het palet is klassiek: het bestaat uit een combinatie van zwart en wit.