Jio Logo

Jio LogoJio is de grootste Indiase mobiele, televisie- en vaste telefoonoperator, opgericht door Mukesh Ambani. Tegenwoordig is de telecommunicatiedienst een dochteronderneming van Jio Platforms en maakt ze gebruik van glasvezelbreedband. De officiële tijd van zijn verschijning is september 2016, hoewel hij daarvoor sinds december 2015 in testmodus werkte. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Mumbai, Maharashtra (India).

Betekenis en geschiedenis

Jio Logo Geschiedenis

Ondanks het recente jaar van de opkomst van de telecommunicatieoperator, bestaat het in feite sinds 2007. Daarna begon hij eerst te werken in het gebied van Ambawadi, Ahmedabad, Gujarat, waar hij geregistreerd stond als Reliance Jio Infocomm Limited. Vervolgens veranderde de dienst verschillende namen, en daarmee het visuele identiteitsmerk, totdat het een echt logo kreeg. Dit netwerk is nu eigendom van het conglomeraat Reliance Industries Limited, dat het in 2016 heropende. Nu is het de derde mobiele operator ter wereld qua aantal abonnees. Sinds de oprichting heeft Jio twee emblemen gehad.

2014 — 2016

Jio Logo 2014-2016

Deze periode omvat de prelaunch-versie, gepland voor lancering in 2015, maar met bijna 12 maanden uitgesteld. Het logo toont een ronde golf die is samengesteld uit verschillende kleuren met een verloop. Onder hen zijn oranje, rood, blauw, cyaan en paars. De afwisselende tinten zorgen voor schaduwgebieden, zodat het getekende object er ook uitziet als een holle koepel.

Hieronder ziet u een element dat lijkt op een kaarsvlam of een gesloten bloemknop met een witte kern en roze randen. Daaronder staat de afgekorte bedrijfsnaam. Het woord «jio» is geschreven in dieprode kleine letters.

2016 — heden

Jio Logo 2016-vandaag

De huidige versie is minimalistisch: er zit niets overbodigs in. Er zijn slechts twee sleutelelementen: de naam en de cirkel waarin het zich bevindt. Het woord «Jio» neemt een middenpositie in met dezelfde afstand tot zowel de boven- als de onderrand. Bovendien is de punt bij de letter «i» iets hoger dan de hoofdletter «J», wat het logo uniek maakt. Tegelijkertijd bestaat het in verschillende aanpassingen: met een blauwe en rode cirkel, met een blauw vierkant en met een slogan. Elke versie is relevant en wordt afhankelijk van de situatie gebruikt.

Logo lettertype en kleuren

Logo Jio

Het belangrijkste detail van de afzonderlijke symbolen van de Jio-telecommunicatiedienst is een cirkel. Het verpersoonlijkt een groot bereik en een onbreekbare verbinding van abonnees. Het tweede belangrijkste element is de naam van het bedrijf. Het bevindt zich in het midden en is gemaakt in een contrasterende kleur. In het allereerste logo dat in de bètamodus wordt gebruikt, is de naam naar beneden verschoven en is de cirkel niet gesloten en ziet deze eruit als een brede, gebroken ring.

Het woord «Jio» wordt in grote hoofdletters en kleine letters geschreven. De lijnen zijn verdikt, glad en afgerond. Bovendien staat de punt boven de «i» boven alle andere tekens. Het kenmerkende palet bestaat uit een combinatie van twee kleuren: wit en medium Perzisch blauw (tint # 005AAC). Er zijn ook opties met rode en blauwe kleuren, die even geldig zijn.