Jessica Logo

Jessica LogoJessica is een iconische fan van nail art en nagelverzorgingsproducten. Het werd in 1978 gemaakt door de beroemde manicurekunstenaar Jessica Vartoughian. Aanvankelijk werden de producten gedistribueerd in het interne netwerk van salons en tegenwoordig is het logo bekend in 60 landen van de wereld.

Betekenis en geschiedenis

Jessica Logo

Het embleem van het merk is geïnspireerd op de symbolen van vertegenwoordigers van de mode-industrie als Gucci, Chanel, Escada. Gewoon in stijl lijkt het erg op hun tekens — een spiegelverbinding van de afkorting, bestaande uit de eerste letters van de voor- en achternaam. Bovendien heeft Jessica maar één versie van het logo, die het nooit heeft gecorrigeerd.

De oprichter koos een interessante versie van het monogram voor haar merk — een combinatie van twee «J’s» verbonden met de «voorkant». De letters zijn niet over elkaar heen gelegd, maar alsof ze zijn gesplitst: ze hebben een enkele bovenste schreef en bochten die in verschillende richtingen zijn gericht. Dit maakte het logo uniek, ondanks de gelijkenis met de ontwerpen van sommige modehuizen.

Logo lettertype en kleuren

Logo Jessica

Het dubbele embleem is in klassiek serif-lettertype. Het lettertype dat in een nieuw perspectief wordt gebruikt, maakt het uniek en tegelijkertijd gemakkelijk te lezen, zoals het woord «Jessica» hieronder. Het kleurenpalet is monochroom — in de vorm van een traditionele combinatie van wit en zwart.