Huawei Logo

Huawei Logo

Huawei is een van de leiders in de productie van telecommunicatie en mobiele telefoons. Gelegen in de stad Shenzhen (China). Verscheen in het 1987e jaar. Gemaakt door Ren Zhengfei, een voormalig ingenieur van het Chinese Volksbevrijdingsleger.

Betekenis en geschiedenis

Huawei Logo Geschiedenis

Het debuutlogo ontstond gelijktijdig met het bedrijf. Tijdens zijn bestaan ​​veranderde het verschillende keren, maar bleef zeker binnen het kader van het oorspronkelijke idee en was ongeveer dezelfde visuele vorm. Hij had altijd smalle of brede lijnen, een onzichtbare witte halve cirkel in het midden en een naam eronder, gemaakt in een strikt lettertype.

1987 — 2006

Huawei Logo 1987–2006

Het embleem van dit jaar zijn de langwerpige stralen van de ochtendzon, die uit de horizon lijkt te gluren. Daaronder staat het opschrift «Huawei Technologies», gemaakt in een klassiek lettertype. De eerste letters zijn hoofdletters, de rest is kleine letters. De benen «l» en «h», evenals de stip boven de «i» in hoogte vallen samen met de hoofdletters «H» en «T».

2006 — 2018

Huawei Logo 2006–2018

Deze periode is legendarisch in de geschiedenis van het logo, omdat het bedrijf een herontwerp heeft uitgevoerd. Subtiele balken worden nu omgezet in brede bloembladen. Bovendien verlieten de kunstenaars van de 15 elementen er 8 en verdeelden ze gelijkmatig over het woord «Huawei». De evenredigheid van de segmenten is gelijk gebleven, waardoor de onderste zijdelen korter lijken dan de centrale bovenste. Sommige details zijn met glans toegevoegd om een ​​driedimensionaal effect te creëren. De inscriptie is gemaakt in hoofdletters. De letters «U» en «E» zijn afgerond.

2018 — heden

Huawei Logo 2018–....

In 2018 hadden de wijzigingen voornamelijk betrekking op het bovenste deel van het logo. De kleur is verzadigd en donker geworden. Het 3D-effect is verdwenen, waardoor het bedrijfslogo er nu steviger en strakker uitziet. Dit komt omdat het logo moet worden afgedrukt, zodat het er even goed uitziet, zowel in de vorm van een label als in de vorm van een officieel teken. Geleid door dit principe, hebben de ontwikkelaars het tekstgedeelte herzien en «U» en «E» teruggebracht naar de vorige stijl — duidelijk, zelfs, beknopt.

Logo lettertype en kleuren

Huawei Logo

«Huawei» in het Chinees betekent «bloem». Daarom benadrukte het bedrijf precies dat gevoel. Bovendien leek een van de personages in het woord op de debuutversie van het logo. Aanvankelijk probeerden de ontwerpers het patroon van een bloeiende halve knop, waarin veel dunne bloembladen zitten, te verbinden met het beeld van de zon. Deze techniek duidt op een verband met de opwaartse beweging.

Maar toen kreeg het beeld van de bloem een ​​meer herkenbare tekening. Als gevolg hiervan betekent het idee van het bedrijf dat het begin van iets nieuws is gekomen. De kenmerkende kleuren van het logo zijn altijd hetzelfde geweest: zwart, wit en rood met variabele tinten.

Logo Huawei

In het logo 2006-2018. gebruikt door Handel Gothic Bold. Het is een schreefloos lettertype met een kenmerkende halfcirkelvormige «E» die lijkt op een omgekeerde «U». Na het herontwerp van 2018 veranderden de letters: de slagen werden dunner en de afgeronde «E» kreeg twee rechte hoeken.

Het kleurenschema van het logo is altijd consistent geweest. Omdat het grafische element de dageraadzon symboliseert, zijn de stralen gekleurd in verschillende tinten rood. Het woord «HUAWEI» is zwart en de algemene achtergrond is wit.