Honeywell Logo

Honeywell Logo

Honeywell International beperkt zich niet tot één activiteitsgebied. Het produceert een enorm scala aan producten — van thermostaten tot streepjescodeapparaten. Afzonderlijke divisies houden zich bezig met de ontwikkeling van bouw- en industriële technologieën. Daarnaast maakt het bedrijf state-of-the-art materialen en exploiteert het zelfs lucht- en ruimtevaartfabrieken. Daarom is het niet verwonderlijk dat hetzelfde bedrijf tegelijkertijd papierversnipperaars, huishoudelijke generatoren, vliegtuigen en raketten kan produceren.

Betekenis en geschiedenis

Honeywell Logo Geschiedenis

De evolutie van logo’s volgt de geschiedenis van Honeywell. En het was erg turbulent, omdat dit bedrijf herhaaldelijk zijn naam veranderde en andere bedrijven opsloeg om aan hun technologie te komen. Het woordmerk heeft altijd de werkelijke naam weerspiegeld — of het nu Honeywell Heating Specialty Company of Minneapolis-Honeywell is. Elke variant had een ander lettertype, inclusief emblemen met een enkele «H» in een vierhoek. De kleuren varieerden ook, maar het meeste schrift was zwart of rood.

1924 — 1937

Honeywell Logo 1924-1937

Tot 1927 waren er twee afzonderlijke bedrijven: de Honeywell Heating Specialty Company, opgericht in 1906, en de Minneapolis Heat Regulator Company, die in 1885 onder een andere naam werd opgericht. Beiden waren bezig met de productie van thermostaten en automaten voor kolenkachels, dus gingen ze de strijd om leiderschap aan. Vanwege belangenconflicten moesten ze fuseren in de Minneapolis-Honeywell Regulator Company. De fusie vond plaats in 1927 en daarvoor gebruikte het bedrijf van de uitvinder Mark Honeywell het logo met de woorden «HONEYWELL HEATING SPECIALTY COMPANY». Het Oud-Engelse lettertype met complexe textuurvormen paste in de tijdgeest.

1937 — 1942

Honeywell Logo 1937-1942

In 1937, 10 jaar na de fusie van twee concurrerende ondernemingen, telde het nieuw gevormde bedrijf ongeveer 30 duizend werknemers. Het embleem droeg de afgekorte naam: «MINNEAPOLIS-HONEYWELL». Het koppelteken tussen de woorden zag eruit als een vetgedrukte punt. Het lettertype was verre van middeleeuwse klassiekers. Dit keer gaven de ontwerpers de voorkeur aan een antiqua met dunne, rechte lijnen.

1942 — 1948

Honeywell Logo 1942-1948

Een van de eerste logo’s bevatte de woorden «MINNEAPOLIS-HONEYWELL CONTROLS». Het laatste woord was een indicatie van het soort product dat het bedrijf maakte: regelthermostaten voor verwarmingssystemen. De schreven zijn verdwenen en de letters hebben een scherpere vorm gekregen.

1948 — 1958

Honeywell Logo 1948-1958

Het volgende embleem vermeldde ook het hoofdproduct van de fabrikant: «CONTROL SYSTEMS». De zin werd gevonden onder het woord «Honeywell», waarbij alleen de eerste «H» met een hoofdletter werd geschreven. Voor het eerst gebruikten ontwerpers kleine letters voor een bedrijfsnaam. Helemaal bovenaan, tussen de «H» en «ll», staat in de kleine lettertjes «MINNEAPOLIS». Lichtgrijze tekst bevond zich in een zwarte rechthoek.

1958 — 1965

Honeywell Logo 1958-1965

In 1958 verscheen een gecombineerd logo, bestaande uit een zwarte letters «HONEYWELL» en een oranje rechthoek met een grote witte letter «H» en een klein woord «HONEYWELL».

1965 — jaren 80

Honeywell Logo 1965-1980s

In de tweede helft van de 20e eeuw nam het bedrijf een woordmerk aan met een witte «HONEYWELL» in een bordeauxrode rechthoek. Het lettertype werd voor het eerst gestileerd: het was geen gewone groteske, maar een versie met onevenredige letters.

Jaren 80 — 1991

Honeywell Logo 1980s-1991

De ontwerpers hebben de inscriptie uit de rechthoek verwijderd en opnieuw zwart geverfd. Ze veranderden ook het lettertype om de lijnen symmetrisch te maken.

1991 — heden

Honeywell Logo 1991-vandaag

Vooruitlopend op het nieuwe millennium heeft het bedrijf het logo lichtjes aangepast. Als gevolg hiervan werden de letters rood en veranderde de algehele stijl niet.

Logo lettertype en kleuren

Honeywell Logo

Een internationaal bedrijf heeft altijd een woordmerk gehad — zowel nu als een eeuw geleden. De enige uitzondering was het oranje vierkante embleem met de letter «H» erin. Dit was precies het geheim van de populariteit van Honeywell: het bedrijf maakte van zijn naam een ​​centrum van visuele identiteit en zorgde ervoor dat iedereen het herkende.

Eindeloze experimenten met het ontwerp van de letters eindigde toen de ontwerpers zich vestigden op Helvetica. Dit specifieke lettertype wordt tenminste vermeld in de merkgids. Maar als je op de details let, worden kleine verschillen merkbaar. Een ander vergelijkbaar lettertype is Britannic Bold.

Logo Honeywell

Bij het kiezen van een kleur ging het bedrijf voor de gemakkelijke weg: de logo’s zijn zwart of rood. De huidige versie gebruikt een heldere tint genaamd Honeywell Red (# EE3124) voor het woord en Brilliant White (#FFFFFF) voor de achtergrond.