Herbal Essences Logo

Herbal Essences Logo

Herbal Essences is een serie kruidenshampoos ontwikkeld door Clairol. Het debuut van de lijn dateert uit 1971. In 2001 werd het gekocht door het cosmeticaconcern Procter & Gamble.

Betekenis en geschiedenis

Herbal Essences Logo Geschiedenis

Na de overdracht aan een nieuwe eigenaar behield het merk zijn oorspronkelijke visuele identiteit. En om het nog herkenbaarder en populairder te maken, heeft Procter & Gamble het opnieuw ontworpen, omdat de debuutversies een cartoonafbeelding hadden van een meisje in bloemen. Inmiddels heeft het merk vijf hoofdlogo’s gewijzigd.

1971 — 1978

Op het embleem zijn verschillende planten en bloemen afgebeeld.

1978 — 1980

Clairol Herbal Essence Shampoo Logo 1978-1980

Op dat moment was het logo een afbeelding van een meisje omringd door roze bloemen en groene bladeren.

1980 — 2005

Herbal Essences Logo 1980-2005

Aan het einde van deze periode, toen de kruidenlijn werd overgenomen door Procter & Gamble, werden de labels diverser met de ontwikkeling van nieuwe shampoos onder de generieke naam Herbal Essences. De basisplant bevond zich in het midden en werd omringd door een brede ring met de naam van de lijn. Het werd gevolgd door een dubbele rood-witte rand.

2005 — 2014

Herbal Essences Logo 2005-2014

Het merk heeft het logo gemoderniseerd. In 2005 verscheen er voor het eerst een lege cirkel met bloemenkrullen aan de rechterkant en de naam werd onderaan geschreven.

2014 — 2017

Herbal Essences Logo 2014-2017

De ontwerpers veranderden het lichtgroene palet van de ring in een donker — in de kleur van de naam van de lijn.

2017 — heden

Herbal Essences Logo 2017-vandaag

Nu wordt een symbolische afbeelding van een bloemenkrans gebruikt, geweven van verschillende takken met kleine blaadjes. Verlichting is op sommige plaatsen duidelijk zichtbaar. In het midden staat de uitdrukking «Herbal Essences».

Logo lettertype en kleuren

Herbal Essences Logo

De evolutie van het logo is veranderd van een complexe structuur naar een eenvoudige. Als er in het begin een meisje was omringd door een armvol planten en bloemen in de afbeelding, wordt nu een dunne krans met verschillende bladeren getekend.

Logo Herbal Essences

In de huidige versie wordt een van de varianten van het Sans Serif-lettertype gebruikt. Sans serif-letters, afgerond, gebogen, die lijkt op de rondingen van stengels. De hoofdkleur van het embleem is groen met tinten.