Hearthstone Logo

Hearthstone Logo

Hoewel Hearthstone werd geïnspireerd door het fictieve Warcraft-universum, heeft het geen verhaallijn. Het hele doel is om het maximale aantal kaarten te verzamelen. Ze kunnen worden gekocht of gewonnen tijdens wedstrijden die in vijf modi worden gespeeld. En zodat niemand een complete collectie heeft, voegt Blizzard Entertainment regelmatig nieuwe sets kaarten toe die zijn gewijd aan een bepaalde locatie of een onderdeel van Warcraft.

Betekenis en geschiedenis

Hearthstone Logo Geschiedenis

Hearthstone is nu een hele esports-discipline. De ontwikkelaar houdt regelmatig kampioenschappen, waar de winnaars van kwalificatietoernooien worden toegelaten. Dus het gebruikelijke computerspel voor Windows, Android en iOS werd de basis voor de competitie en werd erkend als een van de sporten.

Ben Brode en Eric Dodds hebben hard gewerkt aan Hearthstone. Vanaf het allereerste begin bekleedden ze de functie van hoofdspelontwerpers, wat betekent dat het logo van het spel op de een of andere manier hun verdienste is. Over het algemeen lijkt het erg op het World of Warcraft-pictogram omdat het ook een oranje letters bevat met twee vergrote letters.

2013 — 2016

Hearthstone Heroes of Warcraft Logo 2013-2016

De eerste versie van het embleem was vrij donker. De ontwerpers omhulden het woord «HEARTHSTONE» in grijze schaduwen en lieten slechts één helder element achter — een blauwe «O» in de vorm van een spiraalvormige rune. Om haar licht geloofwaardiger te maken, voegden ze highlights toe aan de rest van de letters. Het kleurenschema was gradiënt: hoe dichter bij «O», hoe lichter.

Onderaan, op een bruine plaquette, stond de tweede helft van de spelnaam: HEROES OF WARCRAFT. Het ging verloren tegen de achtergrond van de hoofdinschrijving, omdat het uit dunne witte letters bestond en niet veel ruimte in beslag nam.

2016 — heden

Hearthstone Heroes of Warcraft Logo 2016-vandaag

In 2016 verwijderden de ontwerpers de onderkant van het logo en lieten alleen het woord «HEARTHSTONE» achter. Er waren nieuwe details, waaronder een langwerpige «R» -poot om het beeld in evenwicht te brengen. De schaduwen verdwenen in de stralen van de felle zon die achter de inscriptie opkwam.

Het meest herkenbare element van het embleem is de letter «O» — een ovaal met een witte en blauwe spiraal die tegen de klok in is gedraaid. Er is een item in World of Warcraft met een soortgelijk patroon, en het wordt trouwens ook wel Hearthstone genoemd. Met deze rune kan de gamer onmiddellijk terugkeren naar zijn thuislocatie — meestal naar een veilige plek in de buurt van de herberg of naar een andere vooraf geselecteerde locatie. Het logo van het gelijknamige Hearthstone-spel is dus erg symbolisch.

Logo lettertype en kleuren

Hearthstone Logo

De ontwerpers gebruikten geen standaardlettertypen en tekenden de inscriptie zelf helemaal opnieuw. Alle letters zijn hoofdletters, maar de eerste «H» en de zevende «S» zijn iets hoger dan de rest — net als de «W» en «C» op het vergelijkbare World of Warcraft-pictogram. Het woord is gebogen en versierd met korte schreven.

Logo Hearthstone

De letters zien eruit alsof ze uit steen zijn gehouwen. Dit wordt aangegeven door de «gekraste» textuur en het oranje verloop. Het volumetrische frame zorgt voor een 3D-effect. De kleurverdeling is ongelijk: overgangen van donkere en lichte tinten worden waargenomen. Desondanks is het hoofdpalet niet erg talrijk: het bevat oranje, bruin en blauw. Andere kleuren — zoals wit, grijs en geel — vullen het algemene idee alleen aan en worden in beperkte hoeveelheden gebruikt.