Guinot Logo

Guinot LogoGuinot Institut Paris is een gespecialiseerd bedrijf dat meerdere cosmeticalijnen en salons bezit. Het werd opgericht in 1973 en is nog steeds een toonaangevende ontwikkelaar van producten voor schoonheidssalons en spa’s. Het bedrijf biedt professionele zorgproducten aan.

Betekenis en geschiedenis

Guinot Logo

De fabrikant ontving het keurmerk van visuele identiteit bijna in het jaar van zijn oprichting en gebruikt dit logo nog steeds. Hij benaderde zorgvuldig zijn eigen symboliek en weerspiegelde er luxe en zorgzaamheid in.

De originaliteit van de tekst wordt gegeven door de hoofdletter «G». De ontwerpers speelden het op een interessante manier en creëerden tegelijkertijd verschillende effecten: massage (cirkelvormige bewegingen) en gezichtscontouren (ovale lijnen). Dankzij de uitstekende streep aan de rechterkant is het bord visueel uitgebalanceerd en ziet het er erg harmonieus uit. Daarom veroorzaakt het in lagen aanbrengen van de lijnen aan de linkerkant geen onbalans. De rest van de karakters is eerlijk, zelfs streng. De onderste rij toont de merkstatus (Institut) en de locatie (Parijs). De woorden worden gescheiden door een vetgedrukt punt.

Logo lettertype en kleuren

Logo Guinot

De eerste letter in het woord «Guinot» behoort niet tot het lettertype — het is getekend en gevormd uit twee elementen. De rest van de personages zijn in het klassieke uitgesneden type. Bovendien vallen de onderste inscripties qua stijl samen met de bovenste en vertegenwoordigen ze dezelfde groep — Sans Serif. De kleur van het embleem is Marsala. Gecombineerd met een witte achtergrond maakt dit het logo erg nobel.