Guild Wars Logo

Guild Wars LogoGuild Wars is een Massively Multiplayer RPG-videogame met fantasiethema die zich afspeelt in Tyria. De fictieve wereld verandert onder invloed van gamers tijdens dynamische evenementen. Het is ontwikkeld door het ArenaNet-team en uitgegeven door NCsoft. Op dit moment zijn er twee versies van de game: de eerste verscheen in april 2005, de tweede in augustus 2012. Bovendien ziet het Guild Wars 2-logo er uitgebreider en perfecter uit dan de eerste release. Hij maakte het spel erg herkenbaar. En de wijdverspreide popularisering werd mogelijk gemaakt door het ontbreken van een constant abonnementsgeld, de aanwezigheid van MMORPG-elementen en een focus op esports.

Betekenis en geschiedenis

Guild Wars Logo Geschiedenis

Het embleem van de online game verscheen tijdens de release, omdat het een spectaculaire «cover» nodig had, intrigerend en opvallend. Bovendien was het haar taak om de gebeurtenissen die plaatsvinden in het fantasie-universum weer te geven. En game-design is al innovatief. De eerste grote update van Sorrow Furnace vond plaats in het jaar dat de game werd uitgebracht — in september 2005. Vervolgens hebben de ontwikkelaars verschillende locaties toegevoegd.

Het tweede deel is gebouwd op een andere engine — een aangepaste, die ArenaNet eerder wilde gebruiken. Bovendien is in Guild Wars 2 het logo veel kleurrijker en rijker, en zijn de animatie en graphics beter. Introduceerde ook het Havok-systeem, dat de interactie vereenvoudigt, en een uitgebreid proefaccount met onbeperkte mogelijkheden. Het is gratis, maar biedt toegang tot alle inhoud.

De tweede set heeft twee uitbreidingen: Heart of Thorns en Path of Fire. Het heeft 9 beroepen en 5 races die niet aan elkaar zijn gebonden. De personageaanpassing is zeer gevarieerd en rijk. Het gevechtssysteem is actief, dus de afgevuurde projectielen worden alleen in de gekozen richting gericht en je kunt ze ontwijken, zoals bij elke aanval.

Zo worden de verhaallijn en afbeeldingen van de fantasiewereld direct overgebracht in de logo’s. Voor Guild Wars 2 bevat het embleem meer details dan het persoonlijke symbool van het debuutspel.

2005 — 2011

Guild Wars Logo 2005-2011

Het logo bevat alleen tekst — geen afbeeldingen. Maar het wordt vervangen door de letters zelf, op bestelling gemaakt. Ze weerspiegelen goed de sfeer van fantasie, dynamiek, spanning van alles wat er gebeurt. Dit wordt geaccentueerd door de rode wazige streep langs de letters, sprankelende metallic texturen, scherpe schreven en grote spikes in de handgetekende symbolen.

Ook gebruikt zijn heldere highlights en reflecties, verloopovergangen van verschillende kleuren — van goud tot donkerbruin. «G» en «R» hebben speciale langwerpige slagen, die doen denken aan sporen of zwaardbladen. De «S» heeft een gespleten ondereinde, zoals de slurf van een olifant. Guild Wars is in hoofdletters, maar de eerste letters van de woorden zijn veel groter dan de rest. Daarom lijkt het alsof er zowel hoofdletters als kleine letters zijn. Maar dat is het niet. Alle karakters zijn omgeven door een dunne donkere lijn. Opruiming «D» geeft een vierpuntige ster of vonk weer.

2012 — heden

Guild Wars Logo 2012-vandaag

Guild Wars 2 heeft een iets ander logo met meer details en afbeeldingen. De naam van het online spel bevindt zich op één regel en de letters zijn veel dichter dan in het eerste embleem, dus er is geen opening tussen de laatste «D» en de eerste «W». Alle tekens zijn ook hoofdletters, maar de grootte van «G» en «W» is iets kleiner dan bij het vorige logo. Bovendien zijn ze smal. Bij «G», «D» en «S» wordt de onderste zone uitgeblazen, dus het lijkt erop dat er lege ruimte is en dat er helemaal geen slagen worden getrokken. Verloopovergangen worden verwijderd, de kleur is niet variabel — er heerst voornamelijk een donker palet.

De belangrijkste focus ligt op de draak, die naast de titel zit. Het mythische dier wordt met brede streken in profiel afgebeeld — als een artistieke penseel. Op deze manier lijkt het op tongen van vuur waardoor zijn hoofd, nek en een deel van de romp verschijnen. De draak heeft een open bek en een neergelaten kop zodat hij zoveel mogelijk lijkt op het cijfer «2», wat het uitgiftienummer aangeeft. Het fantasiewezens is geschilderd in vurige kleuren: rood, karmozijnrood, scharlakenrood en goud. Bovendien worden ze gebruikt in onbeperkte ontwerpopties met de nadruk op verschillende tinten.

Logo lettertype en kleuren

Guild Wars Logo

Ondanks de grote populariteit en langdurige release van het online multiplayer-spel, heeft het slechts twee logo’s — in termen van het aantal problemen. Het is duidelijk dat ze zijn geëvolueerd van eenvoudige inhoud naar complex, aangezien om het tweede deel aan te duiden, een extra element nodig was — een nummer. En in de debuutversie wordt de nadruk op het ontwerp gelegd op letters — expressief, puntig, gekruld, zinvol. Ze brengen de essentie van de fantasiewereld over, die in hen wordt weerspiegeld, zoals in een spiegel. Daarom zijn reflecties en verblinding overal zichtbaar. In het huidige logo is niets van dien aard terug te vinden. Het richt zich op de vuurspuwende draak.

Het eerste deel van het logo heeft een aangepast lettertype. Het is getekend, niet gedrukt, dus alle letters zijn grafische elementen. Voor de tweede editie kozen de ontwikkelaars een lettertype dat doet denken aan de aangepaste GW Two.

Logo Guild Wars

Het kenmerkende palet is gemaakt in één toon, maar er zijn veel tinten bij betrokken, omdat er in beide gevallen een verloop is. In het eerste logo is de lichtste kleur perzikroze # fffbe8, de donkerste is bruin # 602c06. Het tweede embleem wordt gedomineerd door de rode schaal: een minder verzadigde tint — zanderig # fdb55f, intens — aards # 250100.