GoPro Logo

GoPro Logo

GoPro is een bedrijf dat de consumentenelektronica-industrie vertegenwoordigt. Het werd gemaakt in 2002, maar heette tot februari 2014 Woodman Labs, Inc. Het assortiment omvat digitale camera’s, voornamelijk actiecamera’s, ontworpen om op hoge snelheid en onder extreme omstandigheden te fotograferen.

Betekenis en geschiedenis

GoPro Logo Geschiedenis

GoPro-producten zijn versierd met stijlvolle branding. De eerste verscheen in 2002 en was tot begin 2010 in trek. In 2010 ontwikkelden de ontwerpers een tweede logo. In eerste instantie werd het alleen gebruikt om gerelateerde accessoires te markeren, maar in 2013 werd het ook overgezet naar camera’s. Zo werd hij het enige officiële symbool van de fabrikant.

2002 — 2010

GoPro Logo 2002-2010

Het logo heeft een donkere achtergrond en een lichte inscriptie, geplaatst in twee lagen. Bovenaan staat de merknaam — «GoPro», onderaan staat de slogan — «Hero Camera». De sobere stijl blijft behouden, zodat beide delen elkaar harmonieus aanvullen. Het enige dat hen onderscheidt, is de kleur. Het eerste woord is wit gehouden, het tweede is mosterdgeel gekleurd.

2010 — heden

GoPro Logo 2010-vandaag

In de bijgewerkte versie hebben de ontwerpers vrijwel alles opnieuw gemaakt. Ze veranderden de lay-out van de tekst, gebruikten een ander lettertype, voegden een paar elementen toe en schreven een nieuwe bedrijfsslogan. Het resultaat is dat het woord «GoPro» bijna de hele ruimte van de rechthoek in beslag neemt, met daaronder het motto «Wees een held» en vier veelkleurige vierkanten. Bovendien is er een geometrisch precies onderscheid: «Go» bevindt zich boven de slogan en «Pro» — boven de vierkanten.

Logo lettertype en kleuren

GoPro Logo

Het huidige GoPro-logo is een grote zwarte rechthoek met de naam van het bedrijf, de inspirerende slogan «Be a HERO.» en vier veelkleurige vierkanten binnenin. De vorige versie bevatte andere labels: «GoPro Hero Camera» of gewoon «GP Hero».

Het logo, aangenomen in 2010, bestaat uit verschillende symbolische elementen. Dit zijn vier minivierkanten in een grote zwarte rechthoek. Helemaal links staat voor fietsen, skiën, motorcross en ander terrestrisch extreem amusement. Het is lichtblauw als de lucht. Het tweede plein is gewijd aan windsurfen, wakeboarden en andere watersporten. Het is dezelfde kleur als de branding. De derde, donkerblauw, symboliseert duiken. De vierde geometrische figuur is zo wit als sneeuw. Het is een grafische belichaming van wintersport.

Logo GoPro

Het lettertype voor het woord «GoPro» lijkt op Neuropol, maar met een aangepaste «G». De slogan bevat twee lettertypen tegelijk: «Be a» is geschreven in Eurotile Bold en «HERO» is geschreven in Verdana Bold Italic. Het palet bevat vier kleuren: wit, zwart, medium Perzisch blauw (# 005DAC) en een levendige tint Cerulean blauw (# 00AEEF).