Goldwell Logo

Goldwell LogoGoldwell is een innovatief Duits merk met 300 patenten voor diverse cosmetische ontwikkelingen. Het bestaat al sinds 1948, toen Hans Erich Dotter werd opgericht. In 1994 werd het overgenomen door het Japanse concern Kao Corporation. Nu staat het merk voor verzorgingsproducten en exclusieve haarkleurmiddelen.

Betekenis en geschiedenis

Goldwell Logo

Ondanks de transitie onder leiding van een ander bedrijf, behield het merk toch zijn eigenheid. Er was één logo in zijn carrière dat hem informeel vertegenwoordigt op de fancarkt.

Persoonlijke handelsmerksymbolen zijn een harmonieuze combinatie van afbeeldingen en tekst. Het logo geeft het betekenisvol weer: het bestaat uit de naam van het bedrijf, een gekleurd vierkant en een slogan. In de bovenste rij staat het grote woord «GOLDWELL» en daarnaast staat een geometrisch precies vierkant. Het geeft de directe richting van het merk aan: dit is een klassiek reclamebord dat wordt gebruikt om de kleur van haarkleurmiddelen te markeren. Hieronder is er een dunne lijn die de tweede regel tekst scheidt — het motto van het bedrijf. Onderaan staat in dunne en kleine letters “Closer to stylist. Dichter bij het haar. «, Wat het concept van de fabrikant overbrengt.

Logo lettertype en kleuren

Logo Goldwell

Het logo bevat twee soorten lettertypen uit de categorie Sans Serif: met brede lijnen (bovenste woord) en met dunne strepen (onderste inscriptie). In het eerste geval bevinden de letters zich dicht bij elkaar en in het tweede geval hebben ze een brede uitsplitsing. Alle elementen zijn full colour gekleurd: tekst — in donker as, vierkant — in rood en rood.