Glister Logo

Glister LogoGlister is een lijn van hygiëneproducten voor de verzorging van mondholtes. Het werd opgericht in 1982 en is eigendom van het Amerikaanse marketingbedrijf Amway. Het merk biedt een volledig assortiment accessoires en producten ter ondersteuning van gezonde tanden en tandvlees, wat van invloed was op het ontwerp van het logo.

Betekenis en geschiedenis

Glister Logo

Het Glister-handelsmerk kreeg een persoonlijk teken van visuele identiteit tegelijk met de release van de eerste tandpasta. Tijdens het gebruik zijn er geen wijzigingen aangebracht: het ziet er nu precies hetzelfde uit als bijna veertig jaar geleden. Zijn belangrijkste taak is om het product te presenteren, wat hij uitstekend doet.

In wezen is een logo een woordmerk: minimalistisch, nauwkeurig en begrijpelijk. Het woord «glister» is in kleine letters en neemt alle ruimte op een witte achtergrond in beslag. Zijn eigenaardigheid is de bovenkant van de benen «l», «i», «t» diagonaal gesneden. Hoewel gewone letters ook een snede hebben, wordt deze op het embleem uitgesproken vanwege het ontbreken van schreven. Ook «r» ziet er individueel uit, waarbij het bovenste segment is gemaakt in de vorm van een halve boog.

Logo lettertype en kleuren

Logo Glister

De tekst is erg belangrijk voor het merk, daarom hebben de ontwerpers er meer aandacht aan besteed, waardoor het goed leesbaar is: eenvoudig en in stukjes gesneden. Het palet van het logo is pastel. Lichtgroen is gekozen als hoofdkleur.