Gigabyte Logo

Gigabyte LogoGigabyte is een breed spectrum van computeraccessoires. Gevestigd in Xinbei City, Taiwan. Opgericht door Pei-Cheng Yeh. Het is sinds 1986 op de markt.

Betekenis en geschiedenis

Gigabyte Logo Geschiedenis

Het moederbedrijf lanceerde het logo vrijwel gelijktijdig met de fabriek. De ontwikkelaars concentreerden zich op duidelijkheid, uitlijning en geometrische nauwkeurigheid. Om dit te doen, gebruikten ze vetgedrukte en schreefloze hoofdletters. Onder het woord Gigabyte plaatsten ze het tweede deel van de merknaam — Technologie. Het is gemaakt in kleinere hoofdletters.

Een andere optie bevat niet alleen verbale, maar ook grafische elementen. Bijzondere aandacht wordt besteed aan de hoofdletter «G». De rechter benedenhoek is afgesneden en er is een kleine gelijkbenige driehoek toegevoegd. Dit maakt de merknaam herkenbaar en stijlvol.

Logo lettertype en kleuren

Gigabyte Logo

De ontwerpers probeerden de belangrijkste kenmerken van het Taiwanese bedrijf te benadrukken: precisie, individualiteit, verantwoordelijkheid, betrouwbaarheid en professionaliteit. Hiervoor werden strikte lijnen gebruikt, zowel in woorden als in afbeeldingen.

Logo Gigabyte

De grote letter «G» ziet er modern uit — zowel in geometrische verhoudingen als in kleurcontrast. De driehoek geeft het logo stabiliteit, geeft energie, weerspiegelt stabiliteit en toont kracht. Alle elementen zijn op een witte achtergrond geplaatst, blauw en rood gekleurd.