Garnier Logo

Garnier LogoGarnier is een Frans cosmeticamerk dat haar- en huidverzorgingsproducten vervaardigt. Werkt sinds 1904. Opgericht door zakenman Alfred Amour Garnier.

Betekenis en geschiedenis

Garnier Logo Geschiedenis

Het logo van een beroemd cosmeticamerk uit Frankrijk is meer dan 115 jaar oud. Al die tijd weerspiegelt hij nauwkeurig haar beroep en vertegenwoordigt hij helder op alle gebieden – van consument tot marketing. Het logo-ontwerp is schoon, open, uitnodigend – een die het verlangen naar schoonheid en gezondheid benadrukt. Op dit moment heeft hij vijf emblemen en verschillende van hun variaties.

1904 – 1996

Het originele logo bevat veel woorden. Vanwege de overvloed aan letters is de inscriptie moeilijk te lezen. De woorden zijn op elkaar gestapeld: in het midden – Garnier, boven hem – Laboratorium, rechts – Parijs. Ze zijn in dunne kleine letters.

1996 – 2002

De versie van dit jaar kreeg een aangepast lettertype dat in volgende logo’s werd gebruikt. Maar het woord Paris was nog steeds onleesbaar, omdat het in te kleine letters was geschreven.

2002 – 2009

Het bedrijf heeft alleen de merknaam op de branding gelaten. De ontwikkelaars hebben het lettertype vergroot om het woord Garnier duidelijk te laten opvallen. Ernaast (linksboven) waren drie veelkleurige cirkels: groen, geel en roze. Elk van hen had een individueel patroon.

2009 – heden

Het embleem van het cosmeticamerk is opnieuw veranderd. In deze versie hebben de ontwerpers twee cirkels verwijderd, de derde verschoven en vergroot, de kleur van de letters veranderd van grijs in donker olijfgroen.

Logo lettertype en kleuren

De ontwikkeling van de identiteit van het Franse cosmeticamerk ging van standaard naar origineel. Daarom had het bedrijf aan het begin van zijn carrière een klassiek logo, zoals gebruikelijk in deze branche, om er goed uit te zien op zowel smalle buizen als brede blikken. Aan het begin van de 20e en 21e eeuw verschenen grote stippen in verschillende kleuren naast het woord “Garnier”: groen, geel, roze. Ze presenteerden de ingrediënten van de cosmetica en benadrukten de natuurlijkheid ervan. In de moderne versie blijft er een punt over – slechts één, maar erg groot, omgezet in een cirkel. De ontwerpers schoven het naar rechts en maakten de achtergrond voor de eerste twee letters van de merknaam – “G” en “A”. De nerven van een groen blad zijn er duidelijk op te zien.

Voor het logo kozen de ontwikkelaars een lettertype dat sterk lijkt op twee bekende lettertypen tegelijk: Unviers en Helvetica. Als je goed kijkt, zie je: het icoon staat voor hun combinatie met persoonlijke symbolen. “G” en “E” spreken bijvoorbeeld over individueel ontwerp, dat qua vorm een ​​exacte kopie van elkaar is, maar ondersteboven.

Garnier’s kenmerkende palet van het embleem omvat drie tinten groen: # 407E06 – avocado, # 042B19 – zuurgroen, # BCCF11 – donkergroen.