Frontier Communications Logo

Frontier Communications Logo

Frontier Communications is een Amerikaanse telecommunicatie-exploitant die een breed scala aan diensten aanbiedt. Hij houdt zich bezig met telefooncommunicatie (lokaal, interlokaal, digitaal), internettoegang (draadloos en glasvezel), televisie (satelliet en kabel). Voorheen dekte het bedrijf alleen landelijke gebieden, maar nu staan ​​ook steden op de lijst van zijn abonnees, omdat het actief is in 29 staten. De dienst verscheen in 1995. Het hoofdkantoor bevindt zich in Norwalk, Connecticut.

Betekenis en geschiedenis

Frontier Communications Logo Geschiedenis

De basis van de moderne dienst werd gelegd door de Public Utilities Consolidated Corporation, die in 1935 in Minneapolis verscheen en toebehoorde aan Wilbur B. Foshay. Citizens Utilities werd opgericht op zijn overblijfselen, later omgedoopt tot Citizens Communications Company. Met deze naam bestond het tot 2008, totdat het een nieuwe kreeg — Frontier Communications Corporation. Dit evenement vond plaats in het voorjaar van 2008 tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. In de zomer van datzelfde jaar is het aangenomen besluit officieel in werking getreden. De telecomoperator is eigenaar van verschillende dochterondernemingen, gegroepeerd per type dienst.

De actieve uitbreiding van de dienst begon in 1993, toen het begon met het verwerven van toegangslijnen in landelijke gebieden. De eerste abonnees waren verbonden met vier staten: Idaho, Tennessee, West Virginia en Utah. In 1994 zette de brede expansie zich voort en voegde het bedrijf enkele honderdduizenden lijnen toe aan zijn structuur. De laatste poging tot koop was in 2001, maar het was geen succes omdat Citizens de deal niet wilde sluiten. Vervolgens richtte de telecomoperator zich op service. In het voorjaar van 2020 crashte het echter en vroeg het faillissement aan.

1995 — 2016

Frontier Communications Logo 1995-2016

Op het bedrijfsembleem wordt een nieuwe naam gepresenteerd, op een originele manier gedecoreerd. Van de stippen op de letters «f» en «i» wordt een vernauwingsstrook gelegd: aan de rechterkant is deze breed en aan de linkerkant — scherp, als een naald. Zo’n lijn personifieert de verbinding — kabel, satelliet, golf en bedraad. Punten zijn de bron en de bestemming van het signaal.

Voor de inscriptie is een uniek lettertype gebruikt — met plakjes bovenaan. Horizontaal langwerpige lijnen zien er erg indrukwekkend en stijlvol uit. Bovendien zijn sommige symbolen met elkaar verbonden en vormen ze de oorspronkelijke configuratie. De dwarsbalk van de kleine schuine «f» loopt bijvoorbeeld vloeiend over in het bovenste deel van de «r», en het horizontale streepje «t» vormt een bos met de «i». Onder de bodem in het interval tussen «r» en «m» staat het woord «Communicatie». Het is grijs getint en de Frontier is karmozijnrood.

2016 — heden

Frontier Communications Logo 2016-vandaag

De ontwikkelaars hebben het lettertype en het logo-ontwerp gewijzigd. Nu is hij zakelijker geworden. De karakters zijn streng, klassiek: hoofdletter «F», alle andere kleine letters. «Communicatie» is vergroot en in hoofdletters. Ze is, zoals eerder, gemaakt met dunne lijnen. De auteurs verwijderden de bovenste regel van het woord ‘Frontier’ en voegden in plaats daarvan ronde stippen toe langs hetzelfde traject. Ze beginnen bij «i» en gaan dan naar links de verte in, verdwijnen geleidelijk en eindigen bij de eerste letter.

Logo lettertype en kleuren

Frontier Communications Logo

De voorgangers van de telecomoperator hadden hun eigen persoonlijke identiteitstekens, dus de geschiedenis van het logo wordt geteld sinds 1995. Naarmate de identiteit veranderde, werd het lettertype gecorrigeerd, en pas daarna werd de rest eraan aangepast. Ook de kleur evolueerde: van karmozijn werd het uiteindelijk echt rood.

Logo Frontier Communications

Het eerste embleem maakt gebruik van een aangepast lettertype met lange schreven bovenaan de letters en een cursieve «f». In het tweede geval is het lettertype Graphie Bold met een kleine correctie van de hoofdletter «F». Voor de kleurstelling is gekozen voor de combinatie rood # d9272d en grijs # 58595b.