Fagor Logo

Fagor LogoFagor is een Spaans merk van keuken-, was- en koelapparatuur. Nu is het de grootste fabrikant van professionele apparatuur, actief op de gespecialiseerde markt sinds 1956. Het behoort tot de zakenwereld van de Onnera Group en maakt deel uit van het netwerk van coöperaties van Mondragon Corporation.

Betekenis en geschiedenis

Fagor Logo

De producten van het merk zijn te herkennen aan het karakteristieke logo, dat is uitgevoerd in de kleuren rood en zwart. Het handelsmerk verscheen in de jaren 80 toen Ularco werd omgedoopt tot Fagor.

Het minimalistische label heeft twee elementen. Aan de linkerkant staat de naam van het bedrijf, geschreven in hoofdletters. Het lettertype is gewaagd grotesk. Rechts, recht tegenover het woord, staat een rode cirkel met aan de zijkant twee horizontale lijnen. De strepen lijken op de uitstekende «F» -slagen. De uiteinden zijn in een scherpe hoek gesneden om een ​​bewegingseffect te creëren.

Er zijn verschillende versies van het logo met verschillende paletten. Meestal is de achtergrond wit, minder vaak zwart. De kleur van het opschrift «Fagor» verandert dienovereenkomstig. Er zijn logo’s waarin de cirkel is omlijnd met een donkere omtrek. In uitzonderlijke gevallen is het niet rood, maar wit of grijs. De uiteindelijke schaalkeuze hangt af van de visuele context en van de omstandigheden waarin het grafische teken wordt gebruikt.

Logo lettertype en kleuren

Logo Fagor

Het bedrijfslogo omvat twee elementen: de merknaam en de grafische aanduiding. De inscriptie is vetgedrukt, dus de letters zijn enorm, groot, net als de huishoudelijke apparaten die het merk produceert. Dit spreekt ook over de geloofwaardigheid van het bedrijf, zijn rijke erfgoed, aangezien het de grootste fabrikant in Europa is. Alle tekens zijn in hoofdletters en niet in serif.

Het grafische gedeelte is een rode cirkel met bovenaan twee witte lijnen. Ze lijken eigenlijk op de «F» -strepen met licht schuine sneden. Dit element voegde dynamiek toe aan het embleem en verdunde de effen rode kleur, die perfect aansluit bij de zwarte letters.